Milli Eğitim Bakanlığı Ücretli Öğretmenlik Başvuru Sonucu

06 Eylül 2024 14:15

E devletten ücretli öğretmenlik başvurusu yaptım. Okulların açılmasına iki gün kaldığı halde bana herhangi bir dönüş yapılmadı. Daha sonra Kocaeli Körfez Milli Eğitim Müdürlüğü'nü aradım. Onlar da sizi aramadılarsa acil ihtiyaç dışında aranma ihtimaliniz çok düşük dediler. Ücretli öğretmenler neye göre alınıyor anlayamadım. Ben geçen sene üç ay kadar ücretli öğretmenlik yaptım ve görevimi başarıyla tamamladım. Bundan dolayı önceliğim olur diye düşünmüştüm. Ama görüyorum ki biz aramasak haberimiz bile olmayacak. Dilovası Milli Eğitim Müdürlüğü'nden de hala bir dönüş alamadım. Sorunun çözülmesini talep ediyorum.

Muratt
Muratt

Ben de bekliyorum hala. Okul açılalı 3 gün oldu. Umudum vardı. Şu an zor bir işte çalışıyorum. Öğretmenlik gelirse hemen çıkarım diyordum. Maalesef gelmedi çok üzüldüm. Umudum kırıldı. Arıyorum açan yok. Ben bir şey anlamadım. Pazartesi günü birlikte mezun olduğum bir arkadaşım vardı. Story atmış. Bana yazmış. Yarın ise başlıyorum dedi. Seninki nasıl oldu dedi. Ben dedim, hiçbir geri dönüş olmadı dedim. Bana dediği şaşkınlık veren şey bu oldu. İlk başvuru yaptığı gün bir numara aramis onu. Anlayacağınız var bir torpil. Ya da tolerans. Yani bilgi vs derseniz hiç alakası yok. Benim notum daha yüksekti. Bir de arkadaşımın görev aldığı okul da kendi eski okulunun olması da olağanüstü Ya da tesadüf... Çok yazık bu düzene. Kimseyi kıskanmıyorum. Lakin adillik yok. Bu topraklar için neden milyonlarca kan döküldü. Bunun için mi? Çok hak var. Ben hakkımı helal etmiyorum.

Betül
Betül

Öncelikli durumunuz (büyük torpiliniz) yoksa zor maalesef. Yıllardır çalışıyorum bu yıl norm fazlası oldu onları yerleştireceğiz dediler tamam dedik. Tekrar site üzerinden başvurun dediler onu da yaptık. Okullar açıldı ne arayan var ne soran... Bugün öğreniyorum ki açık açık torpiliniz varsa öne alınıyorsunuz?! Bu ne biçim bir seviyesizlik? Başka ülkede bulamazsınız. Hak var elbet hesap verirsiniz

Ücretli Öğretmenlikte Adaletsizlik Ve Mağduriyet

03 Şubat 2025 14:49