Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sürekli Para İsteyen Okul

15 Mart 2024 11:529.103

Şehit İlkokulu ile ilgili bir an önce yetkililerin müdür ve müdür yardımcılarına hesap sorması gerekiyor. Sürekli velilerden para isteniyor. 'Şu giderimiz var, bu giderimiz var' diye bahaneler üretiliyor. Okulun bir sınıfına kurdukları projektör ile sinema gösterimi yapılacak ve film izlenecek diye öğrenci başına 30 ile 50 TL istenmesi kabul edilemez. Sinemaya götürseler bu kadar göze batmazdı. Ancak her öğrenciden bu ücret alınıyor ve çocukların üzülmemesi için istemeyerek de olsa veriyoruz; ama bu yanlış. Devletimizin Milli Eğitim Bakanlığı'nın acilen çözüm bulmasını istiyoruz. Bu kişiler para hırsına kapılmış durumda, hangi veliye sorarsanız sorun, herkes bu okul müdüründen şikayetçi. Müdür, okulda sanki saltanat sürüyor ve kendisi gibi öğretmenleri de buna alet etmiş durumda. Metnin altına bugün velilere gelen mesajı sizlere aktarıyorum. Müdür, öğretmenlere bu mesajı gönderiyor ve öğretmenler de biz velilere iletiyorlar:

'Değerli Velimiz,
Ramazan ayınız mübarek olsun. Okulumuzda çalıştırdığımız görevlilerin maaşlarını düzenli verebilmek için siz velilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Temizlik ve hijyen kurallarını sağlayabilmek amacıyla azami gayret göstermekteyiz. Bu da görevli sayısının azalmamasıyla mümkün olacaktır. Okulumuzun tüm ihtiyaçlarını (personel maaşları, bakım, onarım, tesisat, temizlik vb.) karşılayabilmek amacıyla Okul Aile Birliği tarafından alınan karar gereği 300 TL, Okul Aile Birliği hesabına adınız, soyadınız ve TC Kimlik numaranızı belirterek yatırarak desteklerinizi bekliyoruz. Destek veren velilerimize şimdiden teşekkür ediyoruz. Okul Aile Birliği Hesap No: TC Ziraat Bankası (Yazır Şubesi) TR95********************02. Bankaya yatıramayacak durumda olan velilerimizin, sınıf öğretmenlerine teslim etmeleri rica olunur. Her şey geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız içindir.'

Milli Eğitim Bakanlığı Okulda Temizlikçi Olmaması

Milli EğitimBakanlığı Okulda Temizlikçi Olmaması

Berfin
Afyonkarahisar Oruçoğlu İlkokulu Bahçesi Artık Çöplük Yuvası!

AfyonkarahisarOruçoğlu İlkokulu Bahçesi Artık Çöplük Yuvası!

Özlem
Milli Eğitim Bakanlığı Oğluma Mobbing Yapılıyor!

Milli EğitimBakanlığı Oğluma Mobbing Yapılıyor!

Tuncay
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Sistemi Yanlış!

Milli EğitimBakanlığı Eğitim Sistemi Yanlış!

Sercan

Öne ÇıkanKonular