Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özürlü Devamsızlık Yapan Öğrencilere Sınıf Tekrarı Yaptırılamaz

07 Haziran 2024 15:42

Mecburi Devamsızlık yapan öğrenciler sınıf tekrarı yaptırılamaz.
Öğrencilerin vebalini almamalısınız.

Orta öğretim öğrencilerinin 20 gün özürlü 10 gün özürsüz devamsızlık durumunda sınıfta bırakılıp sınıf tekrarı yaptırılıyor. Bu durumun adaletsiz olduğunu söylemek istiyorum.! Sene boyunca öğrencinin özürlü hastalık durumlarının 20 gün ile sınırlandırılması doğru değil öğrencinin koca 1 yılı heba ediliyor. Bu kadar influenza ve Covid gibi ciddi bulaşıcı hastalıkların olduğu bir ülkede yaşıyoruz okul dönemlerinde bir öğrencinin ne kadar hastalanıp hastalanmayacağına sınırlama getirilemez. Her çocuğun vücut direnci farklılık gösterir. Bir öğrenci 40 derece ateşle sadece sınıfta kalmamak için okula gitmek zorunda bırakılmamalı. Devamsızlık durumunun keyfi olmadığında öğretmenler kurulu kararı ya da başka bir şekilde düzenlemesi yapılmalı. Bu sene sınıfta kalan ve tekrar aynı sınıfa gitmek zorunda kalacak öğrencilerin 1 sene kaybının sorumluluğunu almamalısınız. Tüm okullara bilgilendirme yapılıp bu durumun sene bitmeden hızlıca çözülmesi gerekir. Gereğinin ivedilikle yapılmasını sessiz kalınmamasını istiyoruz.

19 Haziran 2024 08:22

29 Mart 2024 15:40