Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS 2024 İptal Olsun

30 Haziran 2024 17:46

2024 LGS'de 461 civarı gelmesi gereken sınav sonucu 354 puan geldi. Biz %2'lik dilime girecek derken şaka gibi %22 geldi. 5 yanlış olan kitapçık optikte 22 yanlış, 4 boş varken 6 boş. Resmen aklımızla mı oynuyorlar, çocuklarımızın geleceği ile mi belli değil. Asla kabul edilebilir bir sonuç değil ve itiraz yaptık. Sonuç olumsuz olursa 10 gün içinde mahkeme hakkımız var. Hoş, bu ülkede bizim hakkımıza girenleri koruyan var, bizleri yok ama elimden geleni yapacağım. Allah'a havale, hepsi...

04 Temmuz 2024 02:48

LGS sonucuna itiraz edip sonucu gelen var mı? Yarın 5 iş günü doluyor cuma hemen yapmıştım henüz cevap yok hatta şu an cevap sitesine bilgilerimi girdiğimde sürekli t. C. Yanlış hatası oluyorum anlam veremedim lütfen bilgi paylaşımı yapar misiniz

Yorumlar (8)

Bülent
Bülent

Biz de itiraz ettik, cevap yok, site açılmıyor, idare mahkemesine dava açtım.

Şikayeti Çözüldü

Fadime hanım ikinci olarak maalesef bu itiraza başvurmak ilandan itibaren 10 günlük idare mahkemesine dava açma süresini kesmiyor. Yani dava açma süresi ilandan başladı. Bir de kızımın kitapçığı b imiş sizlerinki ne idi acaba?

Leyla
Leyla
Şikayeti Çözüldü

Benim oğlum içinde aynı durum söz konusu biz sonuca inanamadık itiraz ettik necikacak bilmiyorum fen lisesi istiyorduk şu an hayal oldu 440 alması gerekiyor du 325 puan aldı gözüküyor yazık çocuklar okumaktan soğuyor çalışıp emek verildi

Fadime

Nasıl yani sonuçlar ilan edildikten sonra 10 iş günü hak verilmiş. B kitapçığı bizim de

Şikayeti Çözüldü

Geçmiş olsun. Maalesef bizde de aynısı 463 beklerken 338 geldi. Şaka gibi. Kızım aynı gün yayımlanan soruları teker teker çözdü ve emin 1 boşu varken 4 boş da gözüküyor. Son 15 dakika kaldı diyor hem sözelde hem de sayısal da kontrol de ettim bu vakitte diyor. Ben okumada/değerlendirmede hata olduğunu düşünüyorum. İnş. Hata olan tüm çocuklarımızın sonucu düzeltilir.

Fadime

Ben artık sisteme güvenmiyorum minareyi çalan her şeyi yapmıştır mahkemeye gitsek bile yapay zeka ile çocuklarımızın parmak izleri bile aktarılmış olabilir diye düşünmeden edemiyorum. Çok geçmiş olsun inşallah yavrularımızın hakları hak ettikleri geri verilir

Ayşe
Ayşe

Lütfen gelişmeleri bizimlede paylaşın çünkü bende elimden geleni yapacağım

Fadime

Sizinde mi sonucunuz hatalı geldi? Kitapçığı alıp kontrol ettik buna rağmen sonuç bu şekilde maalesef hayal kırıklığı. Çocuğum yapamamış olsa hiç zorumuza gitmez yapıp kontrol etmese hadi kaydırdı yanlış işaretleme yaptı diyelim ama değil. Sınavdan çıkışı bile ben yaptım başardım şeklinde idi. Hatta anne seni dinlemiş olsaydım full yapar Kabataş a girerdim dedi tüh kaçtı Kabataş 3 yanlış gelir dedi küçük okuma hatası nedeniyle 5 yanlış ve sonuç 354

29 Haziran 2024 02:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS Sınav İtiraz