Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Sistemindeki Adaletsizlik Ve Nakil Sorunları

07 Ağustos 2024 18:16

Merhaba, benim kızım bu sene LGS sınavına girdi. Yüzdelik dilimi 21, sınav puanı 361. Bu puana göre Adana Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi'ne yerleşmesi gerekiyordu, ama olmadı. 2. tercihte de yine olmadı ve evimize çok uzak olan, kayıt alanımızın dışında bir okul çıktı. Sarıçam İlçe Milli Eğitim'e gittik, derdimizi anlattık, oradan da Seyhan İlçe Milli Eğitim'e yönlendirildik. Bütün Türkiye'nin resmi kurumlarını gezsek de boşuna uğraşıyoruz. Devletten nakil istiyoruz, olmuyor. Kontenjan yok deniyor. Evimize yakın olan bir Anadolu lisesine de razıyız ama hep önümüze bir engel çıkıyor. Ben bu eğitim sistemini doğru bulmuyorum ve kınıyorum. Özel okula gönderecek durumumuz da yok, biz çaresiz kaldık. Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayetim var: Kızımın hakkı olan ve çok istediği Adana Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi'ne nakil olmasını istiyorum. Lütfen yardımcı olun. Bir kız çocuğu annesi olarak çok zor durumdayız.

07 Ağustos 2023 12:04

30 Temmuz 2024 10:26