17 Eylül 2024 17:244.949

Merhaba, adım Ö**** Ö***

5 Eylül 2024 tarihinde Instagram hesabım (@ozgur.Foreheadpoke) sebepsiz yere askıya alındı. Topluluk kurallarından dolayı olduğu söyleniyor ama hiçbir kuralı ihlal etmedim. Sıradan bir insandan daha basit bir şekilde hesabımı kullanıyordum. Hiçbir şekilde kimseye hakaret etmedim, yorum yazmadım, mesaj atarak kimseyi rahatsız etmedim veya hakaret içeren şeyler yazmadım. 2016 yılından beri kullandığım hesabımı geri almak istiyorum. İtirazda bulundum. Şifremi değiştirmemi istediler ve değiştirdim, sonra hesabım açıldı. Ardından aynı günün akşamı askıya alındı. E-posta doğrulaması, telefon doğrulaması, selfie yüz videosunu yolladım, sorun çıkmadı. Son aşamada Kimlik Kartı Fotoğrafı istediler. Kimliğimin fotoğrafını 12 kez çekip yükledim, günlerce bekledim, her seferinde reddedildi. Sebebini bilmiyorum ama kabul etmediler. Şimdi tekrardan yüklemeye çalışıyorum ama 9 gündür şu mesajı veriyor: "Hata: Lütfen daha sonra tekrar dene"

Bu sorunun güncelleme hatası olduğunu düşünüyorum. Google ve Youtube.com üzerinden araştırma yaptım ve benim gibi aynı sorunu yaşayan ve bu durumdan şikayet eden çok kişi gördüm. Özellikle sizin web sitenizde bu durumdan muzdarip olan çok fazla kullanıcı şikayeti gördüm.

h***@instagram.com, s******@instagram.com, p****@fb.com ve s*******@mail.instagram.com adreslerine hem İngilizce hem de Türkçe mail atıp sorunu detaylıca anlattım, ekran görüntüleri yolladım ama günlerdir tek bir cevap alamadım.
Kuzenimin onaylı (mavi tik) hesabından Meta ekibiyle iletişime geçtim. Onlar da yardımcı olamadıklarını söylediler ve hep aynı linki (çalışmayan, çözüm üretmeyen) verdiler.
i*@instagram.com adlı mail adresini de verdiler ve mail attım ancak yine sonuç alamadım çünkü verdikleri mail adresi Telif Hakları ve Fikri Mülkiyet konuları ile ilgiliymiş.

Artık ne yapacağımı bilmiyorum, hesabım benim için çok kıymetli çünkü arşiv gibi kullanıyordum.

Lütfen yardımcı olur musunuz? Beklemek dışında bir çözüm bulmak istiyorum. Eğer bu sorunu çözmeye dair bir yol biliyorsanız (ne olursa olsun, denemek istiyorum) duymak için sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Benimle bu konuda iletişime geçmek isteyen olursa mail adresim şu şekildedir: o*********@icloud.com

Şimdiden teşekkür ediyorum ve iyi günler diliyorum.

Özgür
19 Eylül 2024 17:48

Meta ekibine teşekkür ediyorum. Fotoğraflı kimlik belgemi yükledim, dönüş bekliyorum. Tekrardan Meta ve Şikayet Var ekibine çok teşekkür ederim ☺️🙏🏻

Özgür
19 Eylül 2024 19:42

Sayın Meta (Instagram) yetkilileri, İstediğiniz kimliği net bir şekilde yükledim ve yine kabul etmediniz (13 kez reddetmiş oldunuz) Kabul etmeniz için ne yapmam gerekiyor? Lütfen beni bilgilendirir misiniz? Pasaportum, Sürücü Belgem ve Doğum Kartı (Nüfus Cüzdanı) gibi belgelerim de bulunmuyor. Lütfen hesabıma erişmeme izin verin. 2 haftadan fazla oldu...

Yorumlar(5)

2 Haziran 2025 11:27

Dava etmeyi düşünüyorum ben de lütfen benimle iletişime geçer misiniz ortak dava açalım Türkiye temsilciliğine. Daha çok insan daha çok ses getirecektir

6 Mayıs 2025 21:15

Lütfen bana yardımcı olur musunuz

6 Mayıs 2025 21:11

Merhaba benim Instagram hesabım 30 Mart ayında askıya alındı geri alamıyorum lütfen yardım eder misiniz

21 Mart 2025 20:16

Merhaba kardeşim benim de ınstagramim Kasım 2024 den beri askıya alınmış durumda. Hiçbir şekilde iletişime geçemedim. Ne yapmam gerekiyor size Instagram'dan istek attım. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

4 Kasım 2024 00:16

Sorun çözüldü mü? Çözüldü ise nasıl çözdün?

Meta Instagram Hesabımın Askıya Alınması

18 Eylül 2024 14:28293

Instagram hesabım 4 Eylül 2024 tarihinde askıya alındı. Topluluk kurallarına uyulamaması sebebiyle. Ben yanlış ya da köt...

Instagram Hesabım Haksız Yere Kapatıldı Çözüm Bulamıyorum

18 Ekim 2025 02:24854

Instagram hesabım “i. İsi_fml” 4 Eylül Perşembe günü, herhangi bir gerekçe gösterilmeden ve tarafıma bilgi verilmeden “Ç...

2 Destek

Meta Hesabım Durduk Yere Kapandı Lütfen Geri Açın Çok Emeğim Var🙏

Meta HesabımDurduk Yere Kapandı Lütfen Geri Açın Çok Emeğim Var🙏

Hilma
Meta Çok Fazla Para Çekildi!

Meta Çok FazlaPara Çekildi!

Gökce

Öne ÇıkanKonular