Hastanede Şok Edici Hata Ve Hijyen Sorunu

Hastanede Şok Edici Hata Ve Hijyen Sorunu
16 Aralık 2024 05:15

İncirli Medivita Hastanesi'nde Yaşadığım Büyük Hata ve Hijyen Sorunu

13 Aralık 2024 tarihinde İncirli Medivita Hastanesi'nde burun ameliyatı olmak için yatırıldım. Ameliyat sürecim başlamadan önce damar yolu açıldı, testler yapıldı ve gerekli hazırlıklar tamamlandı. Ancak yaklaşık bir saat sonra, doktorumun asistanı tarafından asansöre bindirilerek bana “Sana söylemem gereken bir şey var. HIV pozitifsin, bu nedenle ameliyatını gerçekleştiremeyeceğiz.” denildi. Bu ifade karşısında büyük bir şok yaşadım ve burun doktorumun yanına götürüldüm.

Doktorum, yapılan testlerin her zaman doğru sonuç vermeyebileceğini belirterek başka bir laboratuvarda test yaptırmamı istedi. Ameliyatı şu anda gerçekleştirebileceğini ancak özel aletler ve sterilizasyon yöntemi kullanıldığı için fiyatın 2 katına çıkacağını söyledi. Eğer test sonucu negatif çıkarsa, aynı şartlarda ameliyatı gerçekleştireceğini belirtti.

Yaşadığım psikolojik travma tarifsizdi. Hastaneden çıkar. Çıkmaz özel bir laboratuvara gittim ve yeniden HIV testi yaptırdım. Oradaki yetkili, bana verilen test sonucunun yalnızca 1 saatte çıkmasının imkansız olduğunu, ayrıca bu tür bir durum olsa bile sonucun Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanarak gizli bir zarfta şahsa teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Büyük bir hata yapıldığı çok açıktı.

Hastaneyi aradığımda, laboratuvar sorumlusu olaydan şok geçirdiğini ve böyle bir durumun olamayacağını söyledi. Ardından kısa süre sonra hastaneden geri dönüş yapıldı ve “Büyük bir yanlışlık olmuş, kesinlikle negatifsiniz. Arkadaşımız manuel yazım hatası yapmış.” denilerek özür dilendi. Bu derece büyük bir ihmal kabul edilemez.

Ayrıca hastanenin hijyen durumu içler acısıydı. Yattığım yatakta kan lekeleri ve çarşafta lekeler mevcuttu. Böyle bir ortamda ameliyat olmak mümkün değilken, yaşanan hatalarla birlikte hem fiziksel hem de psikolojik sağlığım olumsuz etkilendi.

Yaşadığım bu mağduriyetin telafisini istiyorum. Gerek test sonucundaki hata gerekse hijyen sorunu hastanenin ciddi bir ihmal içinde olduğunu göstermektedir. Konunun incelenmesini, sorumluların cezalandırılmasını ve gerekli adımların atılmasını talep ediyorum

Gönül sonuçtan hiç memnun değil

02 Haziran 2025 22:13

02 Eylül 2023 18:19