Medipol Sağlık Grubu Özel Sağlık Sigortası Olan Hastalardan Ekstra Ücret Talebi

25 Aralık 2024 15:32

26.11.2024 tarihinde Bahçelievler Medipol Hastanesi'nde gastroenteroloji bölümünde endoskopi ve kolonoskopi işlemi oldum. Özel sağlık sigortam olmasına rağmen, sigorta karşılamıyor denilerek benden 20 bin tl alındı. İşlem öncesi muayeneye gittiğimde, bankodaki görevliye özellikle sordum, bu işlem için para ödeyecek miyim diye. Onlar da işlemi sigorta şirketine sunacaklarını, onaylanırsa herhangi bir ücret ödemeyeceğimi söylediler. Ben de kabul ettim ve işleme başladık. İşlemden önce çeşitli ilaçlar içerek bağırsaklarınızı temizlemek zorundasınız, yani 1 gün evde tuvalet mesaisi yapıyorsunuz. İşlem saati hastaneye gittiğimde önüme kağıtlar getirdiler, 3 polip çıkarsa 10 bin tl dediler. Meğerse bu hastanenin SGK ile anlaşması bu şekildeymiş, diğer hastanelerde böyle bir ücret alınmıyormuş, ben de araştırınca öğrendim. Siz de o kadar eziyet çekiyorsunuz, tuvalette mecbur bırakılıp kabul ediyorsunuz. Bu konuyla alakalı doktor asistanlarının bana bilgi vermesi gerekiyormuş, şikayet için hastaneye gittiğimde böyle söylediler ama tarafıma hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Bende 4 polip çıktı ve 26 bin tl para istediler, 20 bin tl'ye indiler. Narkoz etkisinde olduğum için uğraşamadım ve ödedim. Ben özel sağlık sigortam olmasına rağmen bu kadar basit bir işlem için 20 bin tl para aldılar. Ben bu parayı tarafıma bilgilendirme yapılmadığı için geri talep ettim, bilgilendirme eksikliğimiz olmuş özür dileriz dediler ama paramı iade etmediler. Ben hasta haklarına şikayete girdiğimde aynı konudan bir hasta daha şikayetçiydi. Kolonoskopi ve endoskopi işlemi, hiç özel sigortanız olmasa bile dışarıda 15 bin tl her şey dahil bir şekilde yapılıyor. Benden 20 bin katılım sağlıktan + SGK’dan ayrı para aldılar. Bilgilendirme yapsınlar, isterse 100 bin istesinler ama ben bileyim, ona göre yaptırırım ya da yaptırmam.

Sevgi sonuçtan hiç memnun değil

22 Kasım 2023 17:09
Medipol Hastanesi Fazla Ücret Alınması, Yanlış Bilgi Verilmesi

Özel Sağlık Sigortası İle Yaşanan Sorunlar

09 Nisan 2025 23:51

31 Aralık 2024 15:36
Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Medipol Sağlık Grubu Medipol Bahçelievler'de Yenidoğan Bebek Kontrolünden Ücret Alınması!

02 Eylül 2024 15:30

Medipol Sağlık Grubu Kategorileri