Hülya sonuçtan hiç memnun değil

Hastane İcra Takibi Ve Kötü Muamele Şikayeti

Hastane İcra Takibi Ve Kötü Muamele Şikayeti
16 Kasım 2024 00:49

12 Haziran 2024 tarihinde İstanbul Çamlıca Medipol Tıp Merkezi'nde bir operasyon geçirdim. Operasyon öncesinde sağlık sigortamdan provizyon onayı istendi ve onay gelmezse 6.250 TL’yi kendim ödeyeceğim bilgisi verildi. Ben de kabul ettim. Bir süre sonra hastane, provizyonun alındığını bildirdi ve operasyon gerçekleşti. Kolumdan alınan parça, kanser şüphesiyle patolojiye gönderildi. Aynı gün SGK’dan bu operasyon tutarının karşılandığına dair bir mesaj aldım.
12 Kasım 2024’te bir hukuk bürosu, adıma icra dosyası olduğunu bildirdi. E-Devlet'ten kontrol ettiğimde, Çamlıca Medicana Hastanesi tarafından icraya verildiğimi öğrendim. Hastane ile görüştüğümde, patoloji sonucum temiz çıktığı için sigorta ödemesinin yapılmadığını belirttiler. Hastane, borcum için beni aradıklarını ama ulaşamadıklarını söyledi. İşim gereği gün içerisinde telefonları cevaplayamadığımı, konunun yazılı olarak bildirilmesi gerektiğini belirttim, ancak bu konuda bir sorumlulukları olmadığını söylediler. Hastane tarafından tarafıma yazılı bir tebliğde bulunulmadı.
Avukatları aracılığıyla borcu kapatmak istediğimde, bana bildirilen tutardan farklı bir tutar üzerinden icra dosyası açıldığını gördüm. Hastaneden fatura talep ettiğimde, faturayı vezneden almamı söylediler ve diğer sorularımı yanıtsız bıraktılar. Bana bundan sonraki tek muhatabımın avukatları olduğunu söylediler. Vezneden faturayı aldıktan sonra, hastane güvenlik amiri beni sorgulamaya başladı. Ardından, vezneye gelen bir telefon üzerine fatura elimden çok kaba bir şekilde çekilerek alındı ve tekrar inceleme talebim reddedildi.
Hastane, aldığım hizmetin karşılığını görme isteğimi reddetti ve kötü muameleye maruz kaldım. Operasyon tarihiyle ilgili belgeleri talep ettiğimde, belgelerin arşivde olduğunu ve benimle paylaşamayacaklarını söylediler. Hasta hakları birimi, operasyon ücretinin güncel zamlı haliyle 16.900 TL olduğunu ve beni bu tutar üzerinden fatura ettiklerini belirtti. Bunun yasal olmadığını, yasal olarak faizin sadece operasyonun yapıldığı tarihte anlaşılan tutar üzerinden işlenebileceğini söyledim, fakat bu şekilde çalıştıklarını söyleyip kestirip attılar. Sorguladığım şeyleri uygun bir dille bana açıklamaları hasta olarak en doğal hakkım. Hasta hakları birimindeki çalışanları hiçbir şekilde inisiyatif alıp bilgi paylaşmıyor sürekli telefonla birilerine danışıyor. Benim hiçbir gergin konuşmam olmamasına karşın güvenlik amirine çok öfkeli olduğumu söylemiş. Herkes bu hastanede tedavi olurken iki kere düşünsün.

16 Kasım 2024 08:40 (Şikayetten 7 saat sonra)
16 Kasım 2024 09:14

Hakkımda yapılan öfkeliydi yorumunun hasta hakları birimi tarafından değil de hasta hizmetleri birimi tarafından yapıldığı bilgisi tarafıma ulaşmıştır. Şikayetime dair bu bilgiyi güncellemek isterim. Keza hasta hakları birimindeki çalışanlarıyla bir sorun veya gerginlik yaşamamıştım. Öğrenmek istediğim detayların tarafıma hasta hizmetleri birimi tarafından sağlanması gerekiyormuş. Hasta hizmetleri birimiyle ise yemek arasında oldukları için herhangi bir görüşme sağlayamadım.

16 Kasım 2024 10:21

Operasyonu olduğum tarihte tarafıma aktarılan tutar

18 Kasım 2024 19:06

Konu ile ilgili hala kimse tarafıma ulaşmadı ve talep ettiğim belgeler bana ulaştırılmadı.

04 Aralık 2024 12:17

Hastamızın süreci Hukuk Birimi'ndedir. Hastamızın süreci ile Hukuk Birimi ilgilenmektedir.

11 Haziran 2024 20:50
Medicana Hospitals Hastanede Bilgilendirme Eksikliği Ve Beklenmedik Ücret Talebi

11 Eylül 2023 11:33

23 Şubat 2024 12:35