Medical Park Hastanesi Yenidoğan'dan, SGK'ya Rağmen Ücret Alıyor!

31 Temmuz 2023 22:23

VM Medical Park Hastanesi'nde doğum paketi ile 27.07.2023 tarihinde doğumumuzu gerçekleştirdik. İlk kontrol amaçlı da 31.07.2023 tarihinde *** hocaya götürdük. Topuk kanı ve sarılık şüphesi ile bilirubin ve kanlarını istediler. 15 TL'lik SGK payı dışında 236 TL özel sağlık bakım hizmeti adı altında fatura çıkardılar. SGK'nın sitesinde de (https://www.sgk.gov.tr/content/post/ffa7af16-a3cc-4e0a-ac4d-f7088654aed9/ılave-ucret-alinmayacak-saglik-hizmetleri-2022-05-14-09-32-39) yazdığı gibi Yenidoğan için hiçbir ücret alınmaması gerekmektedir. Bunu bildirmeme rağmen, prosedürümüz böyle işliyor diyerek ücretsiz işlem yapmadılar. Şimdi, devletin kurumunun bunu açık olarak beyan ettiği bir düzende bu konunun çalışanlarca bilinmemesi ve dayanaksız bir şekilde para alınması, hele ki doğum paketi almış olmamıza rağmen bu işlemin yapılması özel hastanelerin, bunların içerisinde de Medical Park'ın, sağlık hizmetinden ziyade ticarethane olduğunu göstermiştir. Çok şükür ki, şikayetimizi yazabileceğimiz böyle platformlar var, yoksa vay halimize... Gerekli düzenlemenin zararımı karşılayacak şekilde yapılmasını, yapılmadığı takdirde tüm imkanlarımla hak düzeni için elimden geleni yapacağımdan VM Medical Park'ın şüphesi olmasın.

03 Ağustos 2023 07:32 (Şikayetten 2 gün sonra)
Sinan
07 Ağustos 2023 11:50

VM Medical Park Misafir Hizmetleri Müdürü hanımefendi, irtibata geçerek para iadesi gerçekleştirileceğini ve 28 günlük olana kadar tüm hizmetlerin ücretsiz karşılanacağını belirtti. Öncelikle bu durum için teşekkür ederim. Fakat, böyle bir durumun başka hastalar için de olması gerektiğini, Yenidoğan hizmetleri kapsamında kimseden para alınmaması gerektiğini belirttim. Bu konuyla ilgili yardımcı olamadılar. Benim dışımda, bu durumu bilmeyen hastalardan para alınmaya devam edilecektir. Bilene özür dileyip iadenin yapılması, bilmeyenden alınmaya devam edilmesi hiç hoş bir durum değil. Lütfen, "prosedürümüz bu" dediğiniz yanlışı herkes için uygulanabilir hale getirin.

30 Nisan 2024 23:24
Kadir sonuçtan memnun

03 Mayıs 2024 21:58
"VM Medical Park Pendik Hastahanesi'ne hızlı dönüşleri için teşekkür ederim, uğraştırmadılar. Gebze Medical Park Hastahanesi'ne yazıklar olsun 20 gündür haksız yere uğraştırdılar beni!"
Medical Park Hastanesi Yeni Doğan Ücretleri
Osman sonuçtan hiç memnun değil

19 Ekim 2023 17:48
Buse sonuçtan çok memnun

22 Nisan 2024 18:40
"Hızlı geri dönüş için teşekkür ederim."

Haksız Faturalandırma Ve İade Sorunu: 4 Aylık Mağduriyet

20 Kasım 2024 01:23