Alper sonuçtan çok memnun

Medical Park Hastanesi Hastanesinde Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

08 Aralık 2023 22:15
Alper'in Teşekkür Mesajı
“👍. Teşekkürler...”

Medical Park Samsun Atakum Hastanesi'ni arayarak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası anlaşması olan üroloji doktorlarından biri için randevu aldım. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Şirketi'nin hangisi olduğunu sordular, Mapfre Sigorta olduğunu söyledim. Kaydımı yaptırdım, kimliğimi aldılar, katılım payı olarak 15 TL istendi ve bunu ödedim. Doktorun muayenehanesine girdik, muayene sonucunda herhangi bir problem olmadığını, durumun kendiliğinden geçebileceğini, eğer on gün içinde geçmezse tekrar gelmem gerektiğini söyledi. İlaç bile yazmadı ve muayeneden çıktık. Her şey normaldi ancak asıl şikayetim bundan sonraki süreçte başladı. Hasta kabulüne gidip muayenenin bittiğini, çıkış için tamamlayıcı sağlık sigortası şirketinden onay alabileceğimi söyledim. Bankodakiler bilgisayar üzerinden işlem yaptıktan sonra, şirketin bu muayeneyi karşılamadığını belirttiler. 'Neden karşılamasın, bir sorun yok ki!' diye sordum. Bankodaki görevli, Mapfre şirketini arayarak onaylanmama nedenini sordu, ancak çok sayıda teknik terim kullanıldı ve anlamadım. 'Doktor sadece muayene yaptı, hiçbir tahlil veya tetkik istemedi, bu nasıl karşılanmaz?' dedim. Görevli, doktorun belirttiği durumun değerlendirildiğini ve karşılanmayacak bir durum olarak reddedildiğini söyledi. Ayrıca, her ne kadar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmış olsak da, servisi veya doktoru kapsasa bile bazı hastalıkları kapsamadığı için, sigorta şirketine neyin kapsandığını ve neyin kapsanmadığını öğrenerek gelmemiz gerektiğini ifade etti. Ben de, 'Liste olarak hangi durumların karşılandığını bilmeme rağmen, rahatsızlığımın ne olduğunu muayene olmadan nasıl bilebilirim?' diye yanıt verdim. Bir sorun olduğunu biliyorum ancak belki de düşündüğüm gibi kapsamda olan bir hastalık değildir. Doktora muayene olmadan kendi kendime nasıl tespit edebilirim? Teknik terimleri öğrensem ve rahatsızlığımı bileyim, doktora gitmeye gerek kalmadan eczaneden ilacımı alırım. Doktorun 'hiçbir şey yok' demesine rağmen kapsam dışı denilerek fatura çıkarıldı. Muayeneye girerken ödediğim 15 TL'lik katılım payının üzerine çıkarılan faturayı da ödeyerek hastaneden ayrıldım. Sigorta acentesine giderek durumu anlattım ve onlar da Mapfre Sigorta şirketini arayarak şikayet formu gönderdiler. Hiçbir sorun olmadığı halde bana haksız yere fatura edilen tutarın iade edilmesini talep ediyorum. Mağduriyetimin konusu üst mercilere taşınmadan çözülür diye ümit ediyorum.

15 Aralık 2023 15:01 (Şikayetten 6 gün sonra)
Alper
18 Aralık 2023 11:59

Şikayetin hastaneye ulaşmasından sonra sorunla ilgilenen, sorunun takipçisi olup çözüme büyük katkı sunan soner beye ilgi ve alakasından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. 👏

Alper
18 Aralık 2023 12:01

👍. Teşekkürler...

Medical Park Hastanesi Sigorta Kapsamında Karşılanmayan Tahlil Ücreti Ve Mağduriyetim

Serpil
10 Haziran 2024 12:36
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Mapfre Sigorta Anlaşması Değişikliğiyle İndirimli Muayene Hakkım Kayboldu

Esra
13 Mayıs 13:40
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Murat
13 Temmuz 2024 15:18
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Aynı Hastanede Farklı Şubelerde Sigorta Karmaşası Ve Ek Ücret Şoku

Kadir