Liman Denizcilik Yanılttı

05 Ağustos 2023 00:58

2000 dolara iş garantisi veriliyor. Sözleşmeyi okursanız böyle bir madde yok ve aracı firmalar is garantisi veremez. Güya biz 10 günde eğitimi bitirecektik ve 1 Temmuz'da 2000 dolara barmen olarak gemide çalışacaktık. Egitim suresi minimum 24 gün ve bunun sonrası gemici cüzdanının gelmesi lazım. Dolayısıyla süreç 2 ayı buluyor. Ortada 1 Temmuz'da kalkan gemi de yok. Bir de hiçbir firma deneyimi olmayan birini 2000 dolara cruise gemisinde çalıştıramaz. Aldıkları 6000 TL'nin 2500'ü egitim, 3500'ü de vize başvurusu imiş. Aracı firma vizeye başvuramaz. Bir de egitim masrafı 2500 TL'nin çok üstünde. Bizi yer yok diye Kocaeli'ye gönderdiler eğitime. Aslında İstanbul'da bir suru kurs var fakat Kocaeli'deki en ucuzuydu. Staj yapıp staj için günlük 600 TL alacağımızı söylediler eğitimde, gemide yapılan herhangi bir staj yok ve kimse günlük 600 TL ödemiyor.

Gemici cüzdanı olmadan gemiye bineceğimizi söylediler fakat binilemiyor. Daha birçok detay var fakat belirtmeyeceğim. Dolayısıyla ağızlarından ne çıktıysa yanlış çıktı. 1 ay bizi yanlış yönlendirdiler ve tüm düzenimiz bozuldu. Asil gerçekleri öğrenince sözleşmeyi fes ettik. Tabii ki geri ödeme yapılmadı. Araya bayram girdi diye oyalandık, üstüne is verenin tanıdığı vefat etmiş filan derken 2 ay geçti. En sonunda da telefondan engellendik. İsin komiği en sonunda da şirket başkasına devredilmiş dendi sözde falan filan. Ne hikaye varsa kurdular. Suç duyurusunda bulunduk. Başkaları da aynı duruma gelmesin ve firmaya güvenmesin. Muhasebeciden müdüre oradan is verenine kadar herkesi tanıyoruz hepsi aynı oyunun parçası. İsin peşini bırakmayacağız.

05 Ağustos 2023 08:59 (Şikayetten 8 saat sonra)
Oğuzhan
Oğuzhan
05 Ağustos 2023 13:10

Eğitime 1 gün dahi gitmedik, eğitimin ödemesi yapıldı fakat egitim ücretinin yüzde 80 i şirkete geri ödendi. Bununla ilgili belge ve dekontlar elimizde. Kendinizi çok akıllı zannediyorsunuz ama kurs iade yaptığına dair belgeleri ve dekontu sizden önce bize attı. Kurs ile hala iletisim halindeyiz. Bir avukat aracılığıyla bu belge ve dekontları kullanarak ihbarda bulunduk. Ve kurs müdürü de şahit olarak bulunacak. Derdim para iadesi değil artık 6000 TL yi dert etmeyecek kadar durumum var ama ifade vereceksiniz. Hatta yukarıda yazdığım onca eleştiriye rağmen içinden birkaçını seçip cevaplamanız da çok manidar. Gitmediğim kursa gittim diyorsunuz yani devam edin yalan söylemeye bakalım.

Cansu
Cansu

Ben size sonuna kadar katılıyorum. Bende gemi adamı cüzdanı düşünüyordum fakat bir oyunun içine düşürüyorlar. Maalesef ben buna kanmam. Arkadaşlarımın çoğu kandırıldı. Ve ben bu oyunu bozmaya yardımcı olurum.

Fırat
Fırat

Maalesef benim başımada geldi bu olay

Kaufman sonuçtan hiç memnun değil

10 Mart 2024 15:49

Palamar Denizcilik Yalan Ve Umut Avı