Cevat sonuçtan hiç memnun değil

19 Aralık 2024 16:42

Teknosa internet sitesinden 25.09.2021'de satın aldığım "LG DFC325HD. Abdpltk inox bulaşık makinesi" bulaşık makinesinin içinde 3 adet sepeti bulunmaktadır.

Alt ve orta sepeti, üretici tarafından metal üzeri plastik benzeri bir laminasyon yapılarak kaplanmıştır. Kahramanmaraş Merkez'de, deprem zamanında 5 ay evimize girip kullanamamamıza rağmen sepetlerde pas ve çürümeler başlamıştır. LG müşteri hizmetleri ile görüşüp durumu fotoğraflı bir şekilde müşteri hizmetlerine ileterek ayıplı mal kapsamında ücretsiz sepet değişimi talep ettim.

Müşteri hizmetlerinden tarafıma verilen yanıta göre, garanti süresi bittiği için talebinizi kabul edemiyoruz diye bilgi verildi. Fakat, LG marka almış olduğum ürün, LG'nin bulaşık makinesi kategorisinde en pahalı ve en üst model ve en dayanıklı olarak lanse edilen ürünlerinden biri idi, normal piyasa koşullarında yer alan diğer bulaşık makinelerine göre %50 daha pahalı olan bir üründü. Buna rağmen 10 yıl kullanım ömrü olan bir bulaşık makinesinin, 3. Yılında bu şekilde sepet paslanması ve çürümesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Çürümenin daha fazla devam etmemesi için çürüme başlayan yerlere kendi yöntemlerimiz ile epoxy yapıştırıcı uygulamak durumunda kaldık. Fakat fark ettik ki çoğu noktadan paslanma süreci noktasal olarak başlamış durumdadır. Bu üründe mühendislik ve üretim hatası mevcuttur. Muadil ürünlerin sepetleri 10-20 yıl bandında paslanmadan çalışırken, bu ürün, daha 3. Yılında sepetleri paslanmaya başlamıştır.

Ayrıca, yoğun çürümenin başladığı noktalar, her zaman gözle görülemeyecek alanlarda yer aldığı için, ana çürümenin boyutunu çok sonradan fark edilebilmiştir. Sonuç itibari ile LG müşteri hizmetlerinin soruna yaklaşım tarzı nedeni ile markanın ürünlerine olan güvenimiz sarsılmıştır. 3 yılda bir sepet değiştirmek kabul edilebilir bir durum değildir. Bu nedenle ürünün iade alınıp zararımın giderilmesini talep etmekteyim. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapılmıştır, yasal süreci bekliyorum.

10 yıl kullanım ömrü olan bir makinenin 3. Yılda çürümeye başlaması kabul edilebilir bir durum değil. Ve dayanıklı tüketim malları kategorisinden de çıkarılması lazım.

21 Temmuz 2025 17:11

LG Türkiye'yi; Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ettim, Tüketici Hakem Heyeti LG Türkiye'den izahat istedi, Cevap verme ihtiyacı bile duymadı, Tüketici Hakem Heyeti ise, garanti süresini aştığı için şikayeti düşürdü. Nerede kaldı, dayanıklı tüketim malı! 2 yılda bir aldığınız beyaz eşyayı çöpe atmak istemiyorsanız, kesinlikle bir kez daha bu markayı ne tercih ederim, ne de çevreme tavsiye edebilmem mümkün değil.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

LG Bulaşık Makinesi Sürekli Arızalanıyor, Değişim Talebim Karşılanmıyor

Ahmet
21 Ekim 2025 16:47
lg-bulasik-makinesi-surekli-arizalaniyor-degisim-talebim-karsilanmiyor-4.jpg
lg-bulasik-makinesi-surekli-arizalaniyor-degisim-talebim-karsilanmiyor-3.jpg
Poyraz sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Alınan LG Bulaşık Makinesi Beklentileri Karşılamıyor, Çözüm Sunulmuyor

Poyraz
22 Ağustos 2025 21:44
yeni-alinan-lg-bulasik-makinesi-beklentileri-karsilamiyor-cozum-sunulmuyor-8.pdf
Mert sonuçtan hiç memnun değil

Mert
11 Şubat 2024 13:04
LG Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu
LG Bulaşık Makinesi Paslanma Sorunu
Recep sonuçtan hiç memnun değil

LG Bulaşık Makinesi Hayal Kırıklığı

Recep