Tunç sonuçtan hiç memnun değil

Kumsal Karavan Dan Aldığım Karavan

05 Eylül 2024 00:27

Şikayet Konusu: Kumsal Karavan’dan Alınan Karavan hakkında Memnuniyetsizlik

Geçtiğimiz günlerde karavan almak amacıyla Kumsal Karavan’a gittim. Firma, Konya, Ankara ve Antalya’da çeşitli illerde şubelerinin olduğunu ve kurumsal bir firma olduklarını belirtti. Özellikle M**** Bey bizimle ilgilendi ve karavanı satın almadan önce kredi kartına 6 taksit yapacaklarını söyledi. Ancak oraya gittiğimizde gördük ki, ilanlarda 155 bin tl olarak gösterilen karavanla karşılaşmadık. En düşük karavanın fiyatı 205 bin tl’den başlıyordu. Beğendiğim karavanı kredi kartına 6 taksitte ödeyeceğimi düşünürken, bana 3 taksitte ödeme yapmam gerektiği söylendi ve ödemeyi de kendi pos cihazlarından değil, tedarikçilerine çektirdiler.

Bu işlem nedeniyle, kredi kartı ekstresinde Kumsal Karavan'dan alışveriş yaptığımı gösteren bir kanıt yok; ödeme başka bir firmaya çekildiği için alışverişin Kumsal Karavan'dan yapıldığını ispat edemedim.

Karavanı aldıktan sonra arabamın (1.3 Doblo) bu karavanı çekemeyeceğini fark ettim ve bu iş için hazır olmadığımı söyleyerek karavanı iade etmek istedim. Ancak firmadan herhangi bir dönüş alamadım. Israrla aradığımda bana "O1 belgesi sizin adınıza kayıt oldu, iade edemeyiz" dediler. Bu işlemi pazar günü gerçekleştirdiler ve nerede kayıt yaptıklarını bile anlamadım. Son olarak, karavanın satışı için bırakmamı ve satıldıktan sonra paramı vereceklerini söylediler.

Firma her aşamada kurumsal olduklarını iddia etse de, satış süreci tamamlandıktan sonra tamamen ilgisiz bir tutum sergilediler. Karavanı teslim alırken herhangi bir temizlik yapılmadı ve karavan olduğu gibi teslim edildi. M**** Bey, satış esnasında verdiği hiçbir sözü yerine getirmedi. Gittiğimde de kendisi müsait değildi. Bu süreçte firma, kurumsal bir yapıdan oldukça uzak bir izlenim bıraktı.

Özellikle 1.3 motor gücündeki Doblo aracımın karavanı çekemeyeceğini bildikleri halde, satış yapabilmek için “rampada çeker” yalanını söylediler. Kredi kartı işleminin başka bir firma üzerinden çekilmesi nedeniyle, Kumsal Karavan’dan alışveriş yaptığımı ispat edemiyorum. Mağduriyetimin giderilmesi ve bu tür durumların bir daha yaşanmaması için gerekli aksiyonların alınmasını rica ediyorum.

Evet, kredi kartı ödemesinin başka bir firma üzerinden çekilmesi hem yasal açıdan sakıncalı olabilir hem de vergi kaçırma anlamına gelebilir. Bu tür işlemler, maliye açısından yasadışı kabul edilen uygulamalar arasında yer alır.

Bende araştırıyorum cevap bile yazılmamış elendi

Kurt
Kurt

Kumsal karavandan karavan alınır mı diye baktığımda bu yorumu gördüm. Direkt eledim bu firmayı. Hadi hayırlı alışverişler bay m...

24 Şubat 2024 19:27

Kurt Karavan İzmir Ödemeleri İnkar Ediyor

21 Temmuz 2024 18:13
Cenk sonuçtan hiç memnun değil

ALK Otomotiv Karavan Keyif İşi Mi!

11 Temmuz 2024 00:36