Kültür 2000 Koleji Yakışmayan Öğrenci Ayrımcılığı

13 Kasım 2023 14:59

Kültür2000 koleji (Büyükçekmece) okul yönetimi, 13 yaşında iki çocuğun kavga etmesinde taraf tutmuştur. Birbirlerine vuran iki öğrenciden biri benim oğlum olup, haksız muameleye maruz kalmıştır. Savunma yapmasına izin verilmeden, suça ve kabahate teşvik eden unsurlar, yaş ve cinsiyet göz önünde bulundurulmadan haksızlık yapılmıştır. Arkadaşı tarafından 2022'den beri zorbalığa ve ağır tahrike maruz kalan oğlumun durumu okul yönetimi tarafından çözülememiş, gerekli iyileştirmeler yapılmamıştır.
Aynı okulda lise öğrencisi olan kızıma ve bana da arkadaşı tarafından küfür ve hakaret edilmiştir. İlgili dosyaya eklenmek üzere dilekçe göndermeme rağmen, dilekçem bilerek dosyaya konulmamış ve savunma hakkı verilmemiştir.
Oğlum 8. Sınıf öğrencisi ve sınav yılındadır. Okul yönetimi tarafından oğlumun adaptasyonunu bozmak istenmektedir. Psikolojisi zaten yeterince bozulmuştur. Ortaokul müdür yardımcısı tarafından arkadaşlarının yanında oğluma psikolojik şiddet uygulanmış ve küçük düşürücü ifadeler kullanılmıştır. Rehber öğretmeni ve okul müdürü tarafından 'okuldan alın, başka seçeneğiniz yok' gibi ifadelerle tehdit edilmiştir ve bu durumun siciline işlenebileceği söylenmiştir.
Olay okul sınırları içinde gerçekleşmiş, ancak okul kamera kaydını vermemiş, hatta kameranın olmadığını iddia etmiştir. Hukuken kameranın zorunlu olduğu ve nöbetçi öğretmenin bulunması gerektiği halde, o da bulunmamıştır. Okul yönetimi taraf tutarak ilçe milli eğitimine nakil kararı çıkartılmasına sevk etmiştir. Özel okulda taraf tutmak ve bu durumun sadece çocuklar arasındaki geçici bir barışıklıkla sonuçlanması kabul edilemez.
Yapılan muameleyi CİMER'e şikayet ettim. İl Milli Eğitim, ilçe Milli Eğitim ve MEB'e şikayet dilekçelerimi gönderdim. Gerekli yerlerde hukuki işlemlerimi başlatacağım.

Bahar
Bahar

Ayrımcılık 2025 oldu hala devam ediyor maalesef.

İlhan
İlhan

Merhaba, nasıl bir problem yaşadınız. Benim oğlum da 2025 yılında liseye başladı. Bir sıkıntılı durum yaşadı. Okul yönetiminin duruşunu tam çözemedim. İyi günler

20 Ekim 2025 16:48
okyanus-kolejinde-yasanan-siddet-ve-yonetim-duyarsizligi-3.jpg