Burak sonuçtan hiç memnun değil

Çukurambar Koru Hastanesi Doğum Esnasında Yoğun Bakımlık Etti!

Çukurambar Koru Hastanesi Doğum Esnasında Yoğun Bakımlık Etti!
21 Kasım 2023 23:32

17.11.2023 tarihinde Ankara Çukurambar Koru Hastanesi'nde sezaryen ile kızımız dünyaya geldi. Bu süreçten önce aylık ve haftalık bakımlar, tedavi süreci, hamilelik sürecindeki tüm testler ve kontroller aynı hastanede gerçekleşti ve bu kontrol süreçlerinde hiçbir olumsuz duruma rastlanmadı. Belirttiğim aynı doktor tarafından sezaryen ameliyatı gerçekleştirildi. Ancak ameliyat esnasında bebeğimizin soluk almadığını ve entube edildiklerini, yoğun bakımda takip edileceklerini ve korkulacak bir şey olmadığını söylediler. Yoğun bakım sürecinin ikinci gününde bebeğimize ağızdan verilen oksijen borusunun yüzünden olsa gerek ciğerlerine hava toplandığını ve onu boşalttıklarını, ertesi sabah ise (üçüncü gün sabahı) 'bebeğimizin havale geçirdiğini ve çocuk nörolojisi olan bir yere sevk etmemiz gerektiğini, burada tedavi edemeyeceklerini' söylediler. Başka bir hastaneye sevk edildik ve orada yoğun bakım servisinde tedavimiz devam ediyor. Hamilelik esnasında yapılan tüm ultrason görüntüleri, kan testleri ve NST sonuçları normal denmesine rağmen, doğum esnasında bebeğimizin neden soluk almadığını bilmiyoruz.

Aynı zamanda, yoğun bakım servisinde çocuğumuzu beslemek için verdiğimiz, sağarak elde ettiğimiz ve anne sütü ile dolu ilk gün sütlerini (ki en değerli süt olan antikordur) vermemize rağmen, özellikle ikinci gün ciğerlere su kaçması sebebiyle beslenme olmayacağını söyledikleri halde, üçüncü günde yine iki poşet anne sütü verdik. Ancak anne sütlerini kaybettiklerini veya attıklarını öğrendik. Bu durum bebek için çok önemliyken, sorumsuz ve ilgisiz davranışları, bebeğimin neden bu durumda olduğunu açıklamaktan habersizler. Anne sütüne sahip çıkamayan bu hastaneye çok üzgünüm. Bebeğimizi resmen ölüm döşeğinde yatırdılar. Annenin heyecanla sağdığı ve bebeğini beslediğini düşünerek verdiği sütleri bile bebeğe vermeyerek çöpe atıp, vicdansızlık yaptılar. Sütlerin nerede olduğunu sorduğumuzda 'bilmiyoruz' diyerek cevap veren, sorumsuz ve ilgisiz tutumlarıyla bizimle dalga geçer gibi cevaplar veren bu hastaneden şikayetçiyim. Hiçbir anne baba bu hastaneye doğuma gitmemeli. Biz mağdur olduk. Konu ile ilgili adli ve Sağlık Bakanlığı'ndan idari inceleme ve soruşturma için gerekli başvuruda bulunacağız.

25 Kasım 2023 10:56 (Şikayetten 3 gün sonra)
30 Kasım 2023 14:41

Burak bey tekrar merhaba, İlgili bildiriminize istinaden Medikal Direktörlüğümüz gerekli incelemeleri tamamlamış bulunmaktadır. Konu ile ilgili resmi yazı tarafınıza iletilmiştir. Saygılarımızla,

01 Aralık 2023 16:15

Koru Hastanesi tarafından yapılan dönüşte kısaca şöyle diyebilirim ki, annesi babası olarak kafamızda oluşan neden oldu sorusuna bir tek cevap bile verilmemiş tekrar eder gibi sadece yapılan süreç anlatılmış, tarafımıza 3 adet süt poşeti geri verilmesi gerekirken 1 poşet verilmiş ancak cevapladıkları dilekçe de "ailesine 2 poşet süt poşeti teslim edilmiştir" yazılarak resmen aklımızla dalga geçilmiş  süreci geçiştirmek için yazılan bir cevap olduğunu belirtmek istiyorum ve diyorum ki yazıklar olsun bu saatten sonra yasal süreci başlatacağımızı belirtmek istiyorum.

04 Aralık 2023 09:17

Burak bey merhaba, İlgili bildiriminize istinaden Medikal Direktörlüğümüz konu ile ilgili gerekli incelemeleri yeniden gerçekleştirmiştir. Konu ile ilgili resmi yazı tarafınıza iletilmiştir. Saygılarımızla,

09 Aralık 2023 01:04

Tekrar gönderilen cevapta; bebeğin doğum anında neden soluksuz aldığına dair bazen nedeninin bulunamadığı belirtilmiş ve bu konuda hala belirsizlik devam etmektedir, diğer önemli konu olan "anne tarafından sağılıp verilen Sütlerin kayıp olduğu nerede olduğunu bilinmediği" konusunda ise verdiğiniz cevapta "verilen anne sütünün bir kısmının bebeğe verildiği ancak bebek beslendikten sonra geri kalanını kullanılmadığı öğrenilmiştir" şeklinde cevabınızı kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü 19.11.2023 tarihinde akşam saatlerinde bebeğimizin yoğun bakım esnasında ciğerlerine hava kaçtığını öğrendiğimizde, sorumlu hemşire Zehra hemşirenin tarafımıza "bu süreçte beslenme olmayacak ama siz yine süt sağın bol bol gönderin biz buzlukta muhafaza edeceğiz, ciğerleri hava topladığı için 2-3 gün beslenme olmayacak" demesi üzerine yaklaşık 3 anne sütü poşeti dolusu (350 ml) 19.11.2023 günü akşamı saat 17.00 sıralarında teslim ettik, (ciğerlerine hava kaçtığını da o saatlerde öğrendik sütü teslim edecekken olayın üstüne gelmiştik yoğun bakımda) ayrıca 20.11.2023 günü sabah saatlerinde yine (225 ml) anne sütünü yoğun bakım servisine hemşirelere teslim ettik ki bebek kendine geldiğinde o sarı antikorlu süt ile beslensin diye! ( ilk gün sütleri çok değerlidir anneler bilir) Ancak 19.11.2023 günü bebeğimizin öğlen saatlerine kadar beslenme aldığını toplam ( kayıtlara göre 60 CC beslenme aldığını) öğleden sonra akşam saatlerinde ciğerlerine hava kaçtığı için 20.11.2023 gününe kadar yani başka hastaneye sevk edilene kadar orada beslenme olmadığını biliyoruz ve kayıtlarda var!. Yani özet olarak 19.11.2023 günü akşam saatlerinde ve 20. 11.2023 günü sabah saatlerinde yoğun bakım servisi deki personellere teslim ettiğimiz yaklaşık 550 ml sağılmış ilk gün sütleri olan anne sütünün kayıp olduğu konusunda henüz net ve akla mantığa uyar cevap alamadık. Verilen cevaplarda 20.11.2023 günü sevk olduğumuz da tarafımıza 2 poşet sütün iade edildiği, yoğun bakım sorumlu doktoru Didem Hoca ile beraber bize teslim ettikleri ( halbuki Didem hoca bize 1 poşet süt iade edilirken orada değildi) konusunda yüzümüze baka baka hastane yönetimine de bu şekilde yalan söylenerek başta bal hemşire olan Zehra hemşire ve ekibi tarafından ahlak dışı cevap verilmiş ancak 1 poşet tarafımıza iade edilmiştir (125 ml) geri kalan yaklaşık 425 ml sütün akıbeti belli değil. Sorumsuz yoğun bakım hemşireleri anne sütünün hesabını verememekte, bunun yanında yalan ve ahlak dışı cevaplar vererek içimizi dahada yaralamaktadır.

16 Aralık 2023 09:17
21 Aralık 2023 13:21

Şikayetlerim sonucu ve sitemlerinin sonucunda hastanenizde 3 kez bebek kontrol muayenesi hediye edilmiştir ancak bu demek değil ki bebeğimizin bir takım halen cevaplanamayan ihmaller sonucu soluksuz kalması ve yoğun bakım ünitesinde sorumsuz hemşirelerin anne sütünü kaybetmesinin affedileceği anlamına gelmiyor. Uğraşlarım sonucunda karşılık olarak 3 ücretsiz muayene vermeniz (ufakta olsa) bir olumlu gelişme olduğunu ifade ettim ancak halen bebek doğum esnasında neden soluksuz kaldı? Ve bebeğin yoğun bakım tedavisi süresince yoğun bakım hemşireleri 19.11.2023 ve 20. 11 2023 günü taraflarına verdiğimiz sütü (o gün beslenme olmadı) ne yaptıklarına dair mantıklı ve vicdana uyan cevap alamadığımızı bildirmek istiyorum (Hastane yönetiminiz tarafından personelinizden aldığınız cevabın şu olduğunu söylediniz ; "Sütü ısıttıktan sonra tekrar vermiyoruz, o yüzden sütleri atmak kaybetmek gibi durum söz konusu olamaz" gibi genel ve bizim durum ile alakası olmayan yalan ve ahlaka uymayan bir cevap verip kurtulacağını zannetmişler ancak fotoğraflı kanıtımız var ki biz beslenme olmayan gün 19.11.2023 günü 5 şırınga dolusu süt verdik bunların nerede olduğuna dair hesabı cevabı halen verilememektedir). Müge hanıma çabasından dolayı teşekkür ediyorum bizim ile hastane arasında çok caba gösterdiler kendileri ancak cevaplanamayan sorular, hastanenin genel olarak reklamı iyi yapması dışında samimiyetinin tamamen yetersiz olması ve yeterli olmayan adımlar halen yüreğimizi anne baba olarak soğutmamaktadır. Elimizde ki tüm deliller sizin yüzde yüz hatalı ve kusurlu olduğunuzu kanıtlamaya yeterlidir. Biz yine de iyi niyetle çaba gösterip sizden karşı adım bekledik ancak çabalarımız sonucunda personellerinizin halen yalan ifadeleri, bebek bizim bebeğimiz denmesine rağmen ne doğum doktoru ne yoğun bakım doktorunun ne de hastane yönetiminden birinin tarafımızı aramaması ve ilgilenmemesi, sade ve sadece 3 ücretsiz muayene ile başından salacağını düşünen yönetim bilsin ki kimin ne kadar kusuru var ise cezasını ödeyecektir, Koru Hastanesi olarak Müge hanım dışında, doğum doktorumuz olan Prof. Dr. İbrahim alanbay hocanın sonradan gördüğümüz samimiyetsizliği ve ilgisizliği, Hemşirelerinin ciddiyetsiz ilgisiz yaptıkları iş ve, yalan cevapları ziyadesiyle rahatsız etmiştir. Konu gerekli samimi yaklaşım, yalan söyleyen yetersiz personellerin ceza alması, hesabını vermesi ve konu ile ilgili gerçekçi ve akla uygun cevaplarla tarafımıza yaklaşılmadıkça kapanmayacaktır.

21 Aralık 2023 13:28

Ayrıca yoğun bakım ünitesinde kalan bebekler İçin annelerinin teslim ettikleri sütleri kayıt almadan teslim alan ve kime ne kadar süt teslim edildi hangi saatte verildi bunların yazılmaması sonucunda ve de en önemli diğer husus Sütlerin düzgün şekilde bir yerde muhafaza etmek yerine gördüğümüz kadarıyla o an ki iş yoğunluğu sebebiyle gelişi güzel bir yere konularak emanete bu kadar samimiyetsiz sahip çıkan yoğun bakım personellerinin hatası sonucunda bizim sütlerini kaybolmuş bu olay sonrası artık yoğun bakım ünitesine teslim edilen Sütlerin kayıt olacağını bildirdiniz bu da bizden sonra ki anne babaların canının yanmaması ve kafasında ki soru işaretini gidermesi için güzel bir adım... En azından bir şeye vesile olduğumuz için mutluyuz.

07 Şubat 2024 23:12

Şikayet sureci çözüme kavuşmamış olup tek çözümleri-cevapları inkar, oyalama ve 2 ücretsiz muayene ile karşılık vermeleri oldu, konu Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından incelemeye alınmış olup akabinde yasal süreç başlayacaktır... Hastane değil ticarethane olduklarını düşündüklerini söyleyebilirim. İnsan canı emanet edilmeyecek bir kurum olduğunu acı şekilde deneyimledik

Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Doğumda Yaşanan İhmaller Ve Sonuçları

20 Ekim 2024 21:26