Merve sonuçtan hiç memnun değil

03 Mayıs 2024 08:49

15 Nisan 2024 tarihinde 1000900 sipariş kodu ile KıyafetSepeti sitesinden toplamda 6.099 TL tutarında alışveriş yaptım. Kargo bir hafta sonra elime ulaştı. Gelen elbisenin sitedeki rengi ile alakasız olması ve kalıp darlığından dolayı ertesi gün hemen işlemlere başladım. Site WhatsApp hattının bilgilendirmesine göre markalarında iade olmadığını, ancak değişim yapıldığını öğrendim. Zamanım kısıtlı olduğu için etiketleri üzerinde olduğu halde değişim için talepte bulundum ve değişim için elbiselerimi seçerek işlemleri tamamladım. Tüm tutarı karşılayabilmek adına iki elbise sipariş ettim; birini sadece tutarı tamamlamak için aldım. İkinci siparişimden kargo ücreti olarak 85 TL kesildiği için ikinci siparişime ek olarak 320 TL ödeyerek 25 Nisan 2024 tarihinde siparişimi verdim. Bir elbisem geldi ancak düğünde giyeceğim asıl elbise gelmedi. 30 Nisan 2024 tarihinde durumu bildirdim ancak dönüş alamadım. 2 Mayıs 2024 tarihinde sabah 10:23'te tekrar durumu ilettim. 'Kontrol ediyoruz' yanıtını aldım ve saat 15:02'ye kadar kendileri tarafından herhangi bir dönüş yapılmadı. Dönüş yapıldığında ise firma kaynaklı kumaş sorunu yaşadıklarını ve istediğim elbiseyi temin edemeyeceklerini belirttiler. Bunun yerine kalan tutar olan 4.460 TL yerine 5.000 TL'lik hediye kartı teklif ettiler. Düğün törenimizin 4 Mayıs 2024 tarihinde olduğunu ve elbisenin yetişmeyeceğini, terzi işlemi gerekebileceğini belirttim. Firma hızlandıracaklarını söyledi. Ancak önceki süreçte bir hafta içinde gönderemeyen firma, düğünüme bir gün kala elbisemi temin edemiyor. Ben 4.460 TL'lik tutarı talep ediyorum çünkü yedi gün önce sipariş verdim ve ürün temin edilmedi. Bir günde çözüm sağlayamazlar ve sağlasalar bile ben terzide yetiştiremem. Bu riski alamam. Sitelerinde bu bilgiyi verdiklerini belirtiyorlar. Onlar kendilerini bu bilgilendirmeden dolayı nasıl savunuyorlarsa, ben de bir haftadır göndermedikleri elbise için kendimi savunuyorum. Normal süreçte gönderseler veya zamanım olsa bu sorunu yaşamayacaktık. Neden iadeyi kabul etmeyeyim ki? 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereğince alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı ürünü teslim tarihinden itibaren on dört gün içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir. Onlar sitelerindeki maddeye dayanarak iadeyi kabul etmiyorlarsa, ben de yukarıda belirttiğim yasaya dayanarak ve bu yasaya uygun ürün gönderimi yapılmadığı için ivedilikle iade talebinde bulunuyorum.

Hafize sonuçtan hiç memnun değil

03 Haziran 2024 19:46

27 Eylül 2024 11:54

08 Haziran 2024 13:24
Kıyafet Sepeti İade Kabul Etmemesi

Kıyafet Sepeti Değişim Ve İade Yapmıyor

19 Aralık 2023 16:36
Damla sonuçtan hiç memnun değil

Kıyafet Sepetinden Alışveriş Yapıp Üzülmeyin!

11 Eylül 2024 12:25