13 Şubat 2024 14:33

06/02/2024 tarihinde kimyaburada.com dan ürün sipariş verdim. Kasada ödeme yaptım ve siparişimin kargoya verilmesini bekledim. Bugün 13/02/2024 tarihinde MNG Kargo'dan 10.25'de mesaj geldi kargonuzu takip edebilirsiniz diye. Saat 12.37'de kargocu geldi ve bana 120 TL kargo ücreti çıktığını söyledi. Ürünü internet sitesinde satın alırken kargonun alıcı ödemeli olduğu yazıyor fakat sepette veya kasada herhangi bir ibare, tutar vs bulunmamaktadır. Ürünü alırken kargo ücretinin kapıda ödemeli olduğu yazmıyordu. Yanımda nakit para yoktu ve gelen kargocunun yanında pos cihazı da yoktu. Kargoyu iade etsem almasam ücretini ödemiştim. Komşumdan borç para istedim ve bu şekilde ödemesini yaptım. Sonrasında firmayı arayıp neden böyle bir şey yapıyorsunuz sitede böyle bir ibare yazmıyor ne kargonun kapıda ödemeli olduğu yazıyor ne ücreti yazıyor. Üstelik MNG Kargo'dan gelen takip mesajında da buna dair bir ibare bulunmuyor. Sadece ürünün kargo poşetinin üstünde alıcı ödemeli 120,01 TL kargo ücreti yazıyor. Tüketici olarak ödediğim parayı, miktarı bilmek ve bunun sonucunda fiş, fatura bulundurma durumlarına "Tüketicinin bilgi edinme hakkı" denilmektedir. Bu firma bilgilendirme yapmadan kişilere kargo ücreti çıkartmaktadır. Başka gerekli yerlere de şikayette bulunacağım.

Mert
Mert

Merhabalar, tesadüfen karşılaştım ve yorum yapmak istedim. Bildiğim kadarıyla satıcı firma iyi bir holding kuruluşudur. Kimya burada dan defalarca alışveriş yaptım. Bulunan tüm ürünlerin;altında "kırmızı ibare " ile belirtildiği gibi ürün alımlarında 20000 TL+KDV ve üzeri siparişlerinizde kargo bedeli firmaya aittir şeklinde ibare vardır. Sizlerin alışveriş tutarı bu miktarın altında kaldığı için tarafınıza kargo ücreti alıcı ödemeli olmuştur. Firmadan yaptığım alışverişlerden edindiğim tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki firma hiçbir kargo firmasıyla kendi adına çalışmamaktadır. Kargo firmasının kusurları firmanın sorumluluğunda olmayıp Şikayet varda ilgili kargo firmasını eleştirmeniz gereklidir diye düşünmekteyim

Kıvanç sonuçtan hiç memnun değil

Kimya Deposu Ürünüm Gelmedi Paramı Alamıyorum

04 Ocak 2025 12:06