Raif sonuçtan hiç memnun değil

Kia Bongo'nun Uygun Kar Lastiği Sorunu Ve Güvenlik Riski

10 Aralık 2024 10:59

2024 Model Kia bongo aracımızın orijinal ön lastik ebatı 195R15C olarak geçiyor. Fakat ne hikmettir bu lastiğin kar tipi Türkiye'de yok. Ticari araçlarda kar lastiği takma zorunluluğu var. Aramadığımız yer kalmadı. Lastikçiler 195 70 15 i muadil gösteriyor. Bu lastiği taktık. 4 Defa kazayla burun buruna geldik. Araç kendi kendine gaz veriyor. Kia servisini aradık. Gayet doğal bir şekilde bu problemi onayladılar hatta biz söylemeden lastik ebatı 195 70 15 mi diye sordular. Araç ABS turunu tamamlamadığı için böyle bir hata veriyormuş.
Şimdi kar lastiği takmak zorunlu fakat orijinal ebat Türkiye'de yok.
Muadil takıldığında kaza riski çok yüksek. Araç bir anda kendi kendine gaz veriyor.
Lastikçiler üretilmediğini, serviste çözümün orijinal ebat olduğunu söylüyor.
Nasıl bir çözüm bulunacak çok merak ediyorum.
Oluşabilecek bir kazada bunun sorumlusu kim?

profile profile
10 Aralık 2024 11:46 (Şikayetten 46 dakika sonra)
13 Aralık 2024 14:12

Herhangi bir çözüm üretilmedi! Benim gibi mağduriyet yaşayan onlarca insanla konuştum. Kendilerine göre mühendislik hesabı yapıp eldeki mevcut lastiklerle arka ön lastik ölçülerini değiştirmeye çalışıp hatayı düzeltmeye çalışanlar var, önlerde orijinal yazlık lastikleri kullanmaya devam edenler var, Kore'den lastik getirmeye çalışan insanlar var, aracın kendi kendine gaz vermesini kabullenip dikkatli kullanayım diyenlerde var. Bu sebeple bir kaza olursa kim hesap verecek bilmiyorum tabi. Bu arada işin bir de maddi boyutu var. Ben lastikçinin muadil olarak önerdiği 2 adet kar lastiğini aldım şu an ama kullanamıyorum. Kia gibi bir marka bunu nasıl çözemiyor gerçekten hayretler içerisindeyim. Bir çözüm bulunmazsa Tüketici Mahkemesi'ne başvurmak en doğrusu.

Yorumlar (6)

Şaban
Şaban

Herkese hayırlı günler diliyorum bende 2020 model Kia Bongo var benim aracımda da 195/70/15c lastik var ve bende gazdan ayağımı çektiğimde araç gaz yemeye devam ediyor ve çok kaza riski atlatıyorum maalesef bir çözümü aradım ama maalesef bulamadım

Merhabalar. Aynı aracı sıfır olarak bizde aldık. Kışlık lastik ararken tesadüfen bu sorunu öğrendik. Araştırmalar sonucu 195R15C muadili olarak 195/80R15C olarak hankook marka bulduk ve onu taktık hiçbir sorunla karşılaşmadık çok şükür. Komşunuz kendi aracına 195/70R15C taktı gaz verme sorunu onda da var. Çözüm için mutlaka 195/80R15C takın.

Arkalara 155R13C taktık 145 piyasada bulunamıyor. Ama bir sorun olmadı bizde.

Hüseyin
Hüseyin

Merhaba arkalara hangi ebatta taktınız acaba

Alpay
Alpay

Merhaba Dün yasal zorunluluktan dolayı kış lastiğine değiştirdim aynı sorun bende de var çözüme varabildinizmi acaba çözüm olmazsa aracı satmak zorunda kalacağız

Raif

Bugün hem çelik motordan hem de Balıkesir Teknak'tan dönüş yaptılar. Fakat bir çözüme ulaşamadık. Balıkesir Teknak tan link attılar lastik için. Atılan link 14 jant için. Yani uyumsuz. Çelik Motor da İstanbul Gülal Otomotivi adres gösterdi fakat onlarda da yok. Gerçekten trajikomik bir durum. Çözülmezse Tüketici Mahkemesi'ne başvuru yapacağım

Sedat sonuçtan memnun

Sedat