Kapadokya Turu: Hayal Kırıklığı Ve Organizasyon Sorunları

17 Ekim 2024 18:122.984

Kazandığım tur ile 12 Ekim 2024 çıkışlı Kapadokya turunda ciddi organizasyon sorunları yaşandı. Rehber N***** Bey ve eşi rehberimiz B***** Hanım ile tüm yolcular sorun yaşadık. Genç yaşlı demeden, haksız olmalarına rağmen sürekli azarlayan ve herkese parmak sallayan bir üslup sorunu olan birisidir B***** Hanım. Gelelim tura; olmayacak yerlerde mola verildiği için şoförümüz ilk gece yediği yemekten zehirlendi ve Ankara'da uzun süre gece hastane aradık, kendisi müşahede altına alındı. Sonra devam ettik. Sabah mola yerinde sadece simit ve çay satılan bir yerde mecbur bırakıldık. Dahasında bir yolcu yüzünden priz zarar görünce hepimiz cezalandırılır gibi, telefonlarımızı şarj etmemize izin verilmedi. Sonra arabada bir kapak kayboldu diye uzun mesafeler yürütüldük. Olmayacak anlaşmalı yerlere götürüldük ki zamanımız boşa gitti, gümüşçü reklamı yapıldı uzun uzun. Ve biz bu yüzden en güzel görülmesi gereken Ürgüp'te arabadan inmemize izin verilmeyip, araçla tur attırıldı sadece. Herkes hayal kırıklığı yaşadı. Son gün Konya'ya geçildi. 40 dakika gibi zaman verildi. Ne anlatım var ne bir şey. 30 dakika uzatalım desek de kabul etmediler. Koşarcasına Hz. Mevlana'ya girebildik. Çok kısa mesafede olmasına rağmen, Şemsi Tebrizi'ye bile gidemedik. Şansımıza Sema gösterisi vardı ona da girmemize müsaade etmediler ve hep azarlayarak. Dünyanın bir ucundan Hz. Mevlana'ya gelen insanlar varken, biz o anda orada olmamıza rağmen müsaade edilmedi. Ki bir tur olarak bunu onların teklif etmesi gerekliydi. Ve oradan üzülerek çıktık. Otobüs o kadar uzağa park edilmiş ki anlatamam. Daha yakında boş park yeri olmasına rağmen herkes dile geldi. 'Yeter artık, tur mu yapıyoruz, doğa yürüyüşüne mi geldik, sürekli yürüyoruz' diye ve çok kötü bir üslupla yine B***** Hanım azarladı herkesi. Asla ve asla bu turu tercih etmem dedi birkaç kişi dışında tüm yolcular. Bu turun tek iyi yanı otel, yemekleri ve otel personeli idi.

11 Kasım 2024 10:17

Şikayet var mağduriyetimi paylaştığım yorumumun üzerinde değişiklik yapmış ve defalarca bunun için iletişime geçmeme rağmen muhatap bulamadım. Kazdağı tur diye yazım başlıyor fakat kazandığım tur olarak çok anormal bir değişiklik yapılmıştır. 11 bin tl para ödemiş olmama rağmen üstelik. 800 kişi kazandığım tur olarak okudu. Ayrıca buradan yazınca da haklı şikayetimi kaldırıyor. Çözümde bulmuyor üstelik. Artık lütfen düzeltin

Yorumlar(12)

23 Ekim 2024 14:59

Ayrıca defalarca nevzat beyin ağzından bir daha gezi için geleceğiz onunla yine aynı yere gelini duyduk! Gezi rotası güzeldi ancak zaman yönetiminin olmaması, aşırı amatör davranılması ve sözde rehberin para kazanması için saçma sapan taş atölyesinde vs zaman kaybedilmesi gezimizi hiç etti. Daha çok olumsuzluk vardı ama en önemlisi saygı olmaması, rehberlerin insan azarlama çabası! Rotadan bir haber olunması ve rehberlik anlamında gidilen bölge hakkında hiçbir bilgileri olmaması korkunçtu! Siz haklarınızı ve gezi rotanızı bilmiyor olabilirsiniz ama ben sizin kadar rehber güzelleme yapamayacağım.

23 Ekim 2024 14:58

Evet biz önemli olan her yeri sadece otobüsten gördük! Akşam ise Türk gecesi eğlencesine gidildi, orada da gözümüzle rehberlik yapmayan ama komisyon peşinde koşan Fadime hanımı para alırken gördük. 3. Güne sarkan uchisar güvercinlik vadisi ve Göreme açık hava müzesini koşarak gezdik. Konya da sadece 1.5 saat zaman verildi türbe gezmek ve yemek için, yemeğe ayarlanan yer 54 kişiye yeter mi diye berrin hanıma sorduk diye üslupsuzca azarlandık. Mevlana türbesini koşarak gezip araca gittik çünkü turda araç size gelmiyor siz araç neredeyse oraya yürüyorsunuz! Diğer turlarda ne bağıran rehberler vardı ne de araç peşinde koşan insanlar. Mevlana türbesi civarında hediyelik eşya bakan insanlara bağıran tek rehber sesi yankılanan berrin hanimdi. Araca gidince Konya gezisi neden yazıldı 1.5 saat için buna gezi denmez diye insanlar tepki gösterince de berrin hanım sus be yeter kesin gibi saçma sapan tavırlarla bağırmaya devam etti.

23 Ekim 2024 14:56

Kadriye hanimin yazdıklarında eksik var fazla yok. Siz sırf rehberlerle yakınsınız diye güzelleme yapıyorsunuz. Çömlek atölyesi satış kısmında çok zaman harcandı! Bazı yerler programda olmasına rağmen rehber Fadime tarafından zaten aynı diyerek geçilmek istendi! Avanos'tayken ben berrin hanıma programda 2. Günde yer alan Ürgüp, uchisar, Göreme açık hava müzesi gibi yerlere gidilip gidilemeyeceğini sordum. Berrin hanım bağırarak Ürgüp'te ne var ki orada ne yapacaksın sanki diyerek gezi programından bihaber olduğunu gösterdi. Kapadokya'ya gelip Ürgüp'ü görmemek mi! Fadime hanım komisyon alsın diye doğal taş satan bir işletmeye götürüldük, burada fazlaca zaman harcandı sonra Ürgüp sorduğumuz için orada yine Tadım bile yapılmayan şarap satıcısına gittik ve asmalı Konak yakın olduğu için gösterildi. Ürgüp gezilmedi. Sonrasında yol üstü diye üç güzellere gidildi hızlıca orası görüldü. Bu arada Fadime hanım telefon konuşmasında profesyonelce durumu kurtardık sonuçta Ürgüp'e gidildi iste diyordu.

22 Ekim 2024 21:10

Ayrıca gezimiz sadece Konya gezisi değildi, Kapadokya gezisiydi. Konya'ya dönüş yolunda uğranıp, kısa süreli, günübirlik gezilecekti ve bu da uygulandı.

22 Ekim 2024 21:04

12 Ekim-15ekim tarihleri arasında Kazdağı Turla katıldığımız Kapadokya gezimiz çok güzel geçti. Tur sahipleri yolcularla çok ilgiliydi. Yaşanan küçük aksiliklerin kesinlikle turla ilgisi yoktu. Gidiş yolunda şoförün rahatsızlanması, Ankara'da hastane aranması, ayrıca otobüsteki telefon şarjı için konulan prizlerin elektrikli kahve makinesiyle bir yolcumuz tarafından kahve yapılması nedeniyle sigortanın patlaması gibi aksiliklerdi. Bu nedenlerdan dolayı yaşanan gecikmeler nedeniyle sadece gidilecek tek bir yer kısa sürede gezildi. Tur sahipleri bütün programı uygulamaya çalıştı. Yıllardır Kazdağ Turla gittiğim bütün gezilerden çok memnun kaldım. Kendilerine çok teşekkür ederim.

26.07.2024 İtalya Royal Tur Pişmanlığı

26.07.2024 Royal Tur İtalya turumuzda Venedik'e vardığımız gün 3 saat pasaport kontrolünde zaman kaybettik ve Venedik'e ...