Yahya sonuçtan hiç memnun değil

Katılımevim Mağduriyetimin Giderilmesini İstiyorum

22 Mayıs 2024 00:23

Merhaba, ben Yahya A****. Tokat'ta 80 kişilik bir ev grubuna yazılmıştım. Benim şikayetim şu: Bana vaat edilen ile karşılaştığım durum arasında büyük bir fark var. İlk olarak, şöyle bir soru yöneltmiştim: Farz edelim bana sıra gelmedi ve 30. aya kaldım. Yani en sona. Ben size neden katılım ücreti vereyim ki? Kendim biriktirir, size verdiğim katılım ücreti bana kalır ve hem biriktirdiğimi altın veya dövizde değerini koruyarak biriktirmiş olurum. Bana verilen cevap şuydu: Siz 18.750 TL veriyorsunuz, biz yirmi diyelim, 30 ayda 600 TL vermiş olursunuz ama 1.500 TL almış olursunuz. Ancak sözleşme yaptıktan sonra ödeme tablosuna bakınca anladım ki 30 ayda benden bütün ödemeyi almış olacaklar. Aynı gün aradım ve sözleşmeyi iptal etmek istediğimi söyledim. Bana iptal edemezsiniz, ederseniz katılım bedeliniz yanar dendi. Ama aradan bir ay geçtikten sonra ki görüşmelerimizde başka bir şikayet yetkilisi 15 gün içerisinde iptal etme hakkınız olduğunu söyledi. İkinci olarak, Nisan'da sözleşme yaptım ve bana söylenen Mayıs'ta kura çekilecek, 6 kişinin ismi okunacak, ilk sırada çıkabilir ve hemen Mayıs'ta ödemenizi alırsınız denildi. İkinci sırada çıkarsa Haziran'da, üçüncü sırada Temmuz'da ve böylece sırasıyla devam eder dendi. Ancak kura çekilirken gördüm ki kurada sadece 3 kişi çekildi ve Mayıs, Haziran, Temmuz yoktu. İlk çıkan, Ağustos'tan itibaren almaya başlıyordu. Üçüncü olarak, şikayet yetkilisiyle görüşmelerimizden iptal etme talebinden olumlu bir sonuç çıkmayınca, 'Madem öyle, 1.500 TL'lik değil de 500 TL alabileceğim bir araba grubuna dahil olayım ve verdiğim katılım ücretinin üçte birini kesin, geri kalanını ödeme tabloma ekleyin' dedim. Ancak 'Bunda kabul edemeyiz, 500 TL'lik ödemeye de geçseniz verdiğiniz katılım bedeli geri verilmez' dendi. Yani kısacası, devlet güvencesi deyimi ardına sığınarak kandırıldığımı düşünüyorum ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Bizi aldatan bizden değildir.

Yahya
23 Mayıs 2024 14:57

Dilara hanım a teşekkür ederim

23 Mayıs 2024 15:00 (Şikayetten 1 gün sonra)

Merhaba, Bildiriminiz değerlendirmeye alınmış olup, konuyla ilgili size en kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır. KATILIMEVİM Müşteri Deneyimi

Yahya
20 Kasım 2024 10:43

Katılımevim 'de Yaşanan Hayal Kırıklığı Bir görüşmede bizi ikna etmeyi başardılar, sanki çok yakın zamanda ev parası alacakmışız gibi. Oysa cebimizdeki paradan olacakmışız, haberimiz yok. Ben 1.500.000 TL için girmiştim ve aylık 18.750 TL taksit ödeyecektik. Ayrıca hemen bizden 142.500 TL organizasyon bedeli peşin aldılar ve 15 gün içerisinde cayma hakkınız var gibi bir söz etmediler. Ertesi güne kadar çok düşündüm, kura çıkmaması durumunda 30 ay (2.5 yıl) bekleyeceğiz ve yatırdığımız para gün geçtikçe eriyecek. Bu düşüncelerle ertesi gün aradım, dedim ki vazgeçmek istiyorum. Dediler ki vazgeçerseniz organizasyon ücretiniz yanar. Tabii şimdi onlar bunu kabul etmiyor, verdiğimiz para yanmasın dedik, taksit yatırmaya başladık. Ben yine buraya şikayet yazmıştım, bir ay sonra bana 15 gün içinde cayma hakkınız vardı dediler. Neyse, kura günü geldi. Nisan, Haziran, Temmuz'u eş geçerek 6 kişi yerine 3 kişi kuraya girdi. Ağustos'tan itibaren verilmeye başlandı. Buna yok devletin getirdiği yeni yasayla ilgiliymiş. Artık ne olursa olsun verdiğim 142.500 TL parada ahirette alacağım olsun deyip bugün çıkmak istediğimi söyledim. Bunun için ayrıca ilçeden kalkıp Tokat'a gidip dilekçe vermem gerekecekmiş. Adil olması için bence sistemin şöyle çalışması gerek: Ben 1.5 milyon için ne yatırdım, 142.5 bin katılım yaptığım ve şu an geri almak istediğim ne, 100 bin. Bunun %9'u ne yapıyor, onu kesip geri kalan paramın iade edilmesini beklerdim ama yapmazlar.

Kübra

Eşim görüşmeye gitmişti ondan dinleyince mantıklı gibi geldi ama sonra kuranın ne zaman çıkacağı belli olmayacağı düşüncesi ve bu sürede paramın değerininde günden güne eriyeceği fikri hep aklımdaydı. Buradaki olumsuz yorumlardı okuduktan sonra sanırım uzak durmak gerekiyor.

Sema

Ben de araba çekilişi için başvurduğum Katılım evim tarafından aynı şekilde mağdurum.

Yanıltıcı Kura Bilgilendirmesi Ve Hayal Kırıklığı

06 Mart 16:40
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Çekiliş Hakkım Kısıtlandı, Mağdur Edildim

16 Temmuz 19:00