Mervee sonuçtan hiç memnun değil

Just English Bakırköy Şubesi'nde Ek Ücret Talebi Ve Sözleşme Sorunları

Just English Bakırköy Şubesi'nde Ek Ücret Talebi Ve Sözleşme Sorunları
26 Eylül 2024 20:43

Just English Bakırköy şubesinden 30.09.2022 tarihinde üç kur (bir kur dört ay toplam 12 ay) Almanca eğitimi satın aldım. İlk iki kura devam ettim ve tamamladım, sonrasında üniversitede bitirme tezi yazdığım son senem oldukça yoğun geçtiği için diğer kura katılmayacağımı bildirdim.
Normal şartlarda dondurmam gerekiyormuş. Dilekçe vermem gerekliymiş ancak ben dondurmadım, sadece katılamayacağımı sözlü olarak beyan ettim.
2023 yaz ayları (haziran-temmuz ayları) ikinci kurun son dönemiydi. Birkaç kez Almanca kuru başlayacak katılmak ister misiniz şeklinde telefon aldım, katılmayacağımı bildirdim.
Daha sonra bir kur hakkım halen olduğu için haliyle mezuniyet-iş düzeni sağladıktan sonra son kuru aktifleştirmek için iletişime geçtim.
2024 Mayıs-Haziran ayı, yanılmıyorsam Ağustos ayında yeni kur başlayacağını öğrendim. Katılmak istedim. Çünkü üç kur ödememi peşin olarak yapmıştım.
10 bin TL ücret istediler. Sözleşmemde belli bir süre devam etmezseniz şu kadar ücret ödersiniz gibi bir madde yok. Kafalarına göre ek ücret istiyorlar. 10 bin lira neye göre belirlendi, ben neden şu kadar süre katılmazsanız ek ücret talep ederiz vs. şeklinde uyarılmadım. Sözleşmemde de böyle bir madde yazmıyor. Yalnızca dondurma hakkınız bir yıl diyor. Ben okulu dondurmadım, dondurmam gerektiği konusunda uyarılsaydım elbette dilekçe verirdim. Kaldı ki sözleşmemde dondurmadan eğitime ara verme durumuna dair bir madde yok. Dondurup şu kadar süreyi aşarsanız şu kadar para talep ederiz gibi bir madde yok. Ek ücrete dair hiçbir madde yok. Yaptıkları iş tamamen kanunsuz, hukuka aykırı. Kafalarına göre ek ücret talep ediyorlar. Kimden ne koparabilirsek zihniyeti hakim anladığım kadarıyla. Bu markaya yakışmayan hareketler, insanların güvenini sarsan davranışlar. İnsanlar kurumsal kimliğinize güvenip sizden hizmet alıyor, siz ise sözleşmede yazmayan ücretleri kafanıza göre tayin edip insanları mağdur ediyorsunuz. Böyle bir talep hakkınız yok. Şöyle durumlarda şu kadar ücret talep etme hakkı vardır şeklinde sözleşmeye madde ekleyin ya da usulsüzlük yapmayın.

27 Eylül 2024 10:20 (Şikayetten 13 saat sonra)
Mervee
Mervee
01 Ekim 2024 17:23

Değeli yetkili, e mail adresimden belirttiğiniz mail adresine konuyu aktarmama rağmen ve üzerinden belirttiğiniz gibi üç iş günü geçtiği halde geri dönüş alamadım. Söylediklerinizi yapmama rağmen iletişime geçeceğinizi belirttiğiniz halde hala iletişime geçmediniz.

22 Ağustos 2023 17:23
Hatice sonuçtan hiç memnun değil

Hayal Kırıklığı: Just English İzmit Şubesinin Aldatıcı Vaatleri

27 Ekim 2024 11:23

Just English Şubelerinde Profesyonellik Ve İletişim Sorunu

18 Haziran 2025 23:52
Melike sonuçtan hiç memnun değil

Just English'te Sözleşme Ve İade Sürecinde Eksik Bilgilendirme İle Mağduriyet Yaşadım

08 Ekim 2025 22:49