Bilal sonuçtan hiç memnun değil

Jeep (TOFAŞ Türk) Ayıplı Araç Satışı Kayıtsızlığı

26 Nisan 2023 14:23

09.01.2023 tarihinde Koç Holding Kurumsallığına güvenerek, Jeep Compass araç satın aldım. Aracı aldığımdan beri start-stop sistemi çalışmıyordu. Konuyu defaatle kendilerine bildirmeme rağmen kayıtsız kaldılar. "1.3 motorlarda genel sorun" dediler. Genel sorunsa, aracı satarken neden bu kusuru sakladılar? En son garanti kapsamında onarımı yapılması için yetkili servise götürdüm. Önce aynı gün içinde alabileceğimi söylediler. Daha sonra 1 hafta boyunca her gün kendilerini aradığımda "bugün veremeyiz düzelmedi yarına kaldı" dediler. Bu süreçte "start-stopun çok önemli olmadığı, bu şekilde de kullanılabileceği" yönünde telkinlerde bulundular. 1 hafta sonunda düzeldiğini söyleyerek aracı teslim ettiler. Çalıştığını kontrol ederek teslim aldım. Ancak eve park edip kontağı kapattıktan sonra ilk çalıştırmamdan itibaren sorunun devam ettiğini gördüm. Ayıplı malın ayıpsız olan misli ile değiştirilmesi talebi ile noter kanalından ihtarname göndermeme rağmen 15 gün boyunca olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapmadılar.

TOFAŞ Türk Otomotiv Fabrikası a. Ş.'nin yaptığı ayıplı mal satışının üzerini kapatma çabası kesinlikle kabul edilemez.

Hukuki yollarla ve sosyal medya kanalıyla hakkımı sonuna kadar arayacağım.

Jeep almak isteyenler ve Koç Grubundan araba almak isteyenler iki kere düşünsün. Hiç kimse milyonlarla ifade edilen paraları ödeyerek mağdur olmayı hak etmiyor.

profile profile
26 Nisan 2023 14:51 (Şikayetten 27 dakika sonra)
27 Nisan 2023 08:58

Dün yetkili kişinin bana söylediği şey "start-stop'un devreye girmesinin belli şartlara tabi olduğu, kısa mesafelerde devreye girmiyor" olduğu. 3-4 aylık sürecin sonunda geldiğimiz nokta maalesef halen bu. Sürekli kayıt oluşturuyorum sorun ile ilgili. Belli ki firmayı ancak bilirkişi raporu ikna edecek. Bir tane kısa videoyu örnek olarak yüklüyorum, yüklemede sorun olmasın diye. Çok daha uzun videolarda var.

Jeep Compass'ta Tekrarlayan Şanzıman Ve Motor Arızası Nedeniyle Mağduriyet

Mehlika