Vergi Dairesi Ve Banka Arasında Kaybolan İletişim: Mükerrer Ödemeler Ve Çözüm Beklentisi

05 Aralık 2024 18:01

İstanbul Küçükyalı Vergi Dairesine VakıfBank mobil uygulamadan geciken 10 adet vergi mi hızlıca ödedim. Ancak dekontları indirince gördüm ki 14 ödeme yapmışım yani 4 ödemem mükerrer olmuş. Önce VakıfBank ı aradım mobil uygulama hatası olduğunu söyledim ama tabii ki bana verdikleri yanıt Vergi dairesi ile görüşün dediler. Hemen Küçükyalı Vergi Dairesinin telefonlarını aramaya başladım ama nafile. Kimse açmadı. Vergi iletişim 189 u aradım dilekçe yazın dediler. Dijital Vergi Dairesi sitesinden yanlışlıkla tekrar yapılan 4 ödemenin gönderdiğim IBAN numarasına iadesi konusunda dilekçe yazıp gönderdim. 2 gün sonra gelen yanıt şuydu.
Dilekçeniz Küçükyalı Vergi Dairesi Müdürlüğü Evrak Birimi tarafından 03.12.2024 tarih ve 5641008 sayı ile kaydedildi.
- İşleminiz Sonlandı.
Şimdi ben bundan ne anlıyorum? Gönderdiklerinizi inceledik. Bu hatayı gördük, fazla ödenen paranızı hesabınıza gönderdik veya göndereceğiz veya göndermeyeceğiz gibi bir bilgi yok.
Ben şimdi ne yapacağım. Bir vatandaşın vergi dairesiyle arasına duvarlar örülmüş iletişim kaldırılmış, derdini anlatamıyorsun. Kimse aklına geldikçe vergi dairelerine telefon edip onları meşgul etmez. Ancak sorun yaşadıklarında bu iletişime ihtiyaçları olur. Bunun için de lütfen telefonlarını açsınlar. Herkes kendi gidecek olsa zaten o kadar mükellef sığmaz oralara.
Keşke bunları buraya yazmak zorunda kalmasaydım. Lütfen buna bir çözüm getirin.

vergi-dairesi-ve-banka-arasinda-kaybolan-iletisim-mukerrer-odemeler-ve-cozum-beklentisi-1.pdf

09 Ekim 2025 22:34

11 Eylül 2024 16:00