İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Cerrahpaşa Hastanesi Yüksek Ücret

03 Mayıs 2024 00:02

Üniversite hastanelerinin ameliyatlar için ücret talep edip etmediğini öğrenmek istiyorum. Bazı kişiler ücret alındığını söylerken, diğerleri alınmadığını ifade ediyor. İnternette yaptığım araştırmada ise ücret alınmadığı yönünde bilgiler buldum. Üç farklı görüş arasında kaldım. Acaba ücret alınıyor mu, yoksa alınmıyor mu? Bu konuda sadece bilgi almak istiyorum.

Merhaba İstanbul. Cerrahpaşa Hastanesi'nde mağdur olduk. Babamı safra kesesi sorunu nedeniyle acile götürdük ve yatışı yapıldı. İlk başta direnmeleri söylendi. Ücretli olarak 7000 TL ödedik, ardından 3765 TL daha ödememiz gerektiği söylendi. Döner sermaye adı altında ve ameliyat için ek ücret talep edildi. Bilgi işlem, doktor asistanları ve vezneye sorduğumda ücretin belli olmadığı söylendi. Hastanede ilaç, pamuk, sargı bezi, makas gibi temel malzemelerin olmadığı, bunları kendimizin temin etmemiz gerektiği belirtildi. Ameliyat öncesi akşam, ameliyat önlüğü ve çorap alınması gerektiği söylendi. Hastanın ameliyata alınabilmesi için imzalanması gereken belge, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) para talep edilmemesi için hazırlanmıştı. Hastamız vefat ettiğinde, hastane tarafından 80.000 TL borç çıkarıldı. Ölüm belgesini almak için hastanenin birçok bölümünde saatlerce gezdirildiğimiz oldu. Hasta hakları birimi adı altında çalışan birim, hastane hakları birimi gibi çalışıyor. Verdikleri cevapta, acilden ücret alınmadığını ancak yatışın ücretli olduğunu belirttiler. Hasta hakları birimini acile koyarak hastaların yönlendirilmesini önerdim. Paranız varsa Cerrahpaşa Hastanesi'ne gidebilirsiniz; sistem özel hastane modelinde ve her şey para üzerine kurulu.

Songul
Songul

Bizden de ücret aldılar ameliyat ve kalınan her gün için çarşaf değişimi vs için. Başınız sağ olsun, Safra kesesi için sağlam şekilde gittiğiniz yerden vefat haberini mi aldınız, ihmal mi olduğunu düşünüyorsunuz, ablam safradan ameliyat düşünüyor orada yazdıklarınız endişelendirdi

Salih
Salih

Bizden de 50.000 istiyorlar ödediniz mi siz ücreti

Naz sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Cerrahpaşa Hastanesi Gerekçesiz Borç Çıkartıyor!

19 Nisan 2024 22:40