Murat sonuçtan hiç memnun değil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ'nin Yanıltıcı Fatura Uygulamaları Ve İletişim Sorunları

13 Aralık 2024 14:29

İSKİ iki ay üst üste 0₺ den fatura gönderdi. İlk ay evde değildik normal dedik ancak 2. Ay da sıfır gelince 185 i aradım. Durumu izah ettim ve 10041098490 numaralı başvurunuz alındı dendi ve bana asla dönüş yapılmadı. Sistem üzerinden başvurumu kontrol etmek istediğimde telefon kayıtlı değil diyor!

Hem aynı telefon numarasına kaydınız oluştu deyip aynı numaraya SMS atıyor hemide sistemde numaranız yok diyor. Neyse ki 3. Fatura yani 4. Aralıkta gelip okuma yapmışlar. 393₺ gibi bir fatura yazmışlar. 2 ay boyunca 0 gelen fatura benim aramamdan sonra 393₺ olarak 17 metreküp su tüketen bir fatura düzenlemişler.

Ve fatura eşim yüzde 49 engelli üzerinde güya indirimli kullanıyoruz!. Neyse dedik geçen ki ayın alınmamış faturaları da üstüne eklemişler hesabı sorun yok ancak. Dün yeni bir fatura daha geldi. Fatura bile değil SMS aynen şöyle; sayın abonemiz 29142858 numaralı sözleşmesine ait 2997909693 numaralı ek m3 faturanız basılmış olup son ödeme tarihi 2024/12/23 00:00 fatura tutarı 1325₺ dir.

Şimdi soruyorum yetkililere bu haksızlık değildir de nedir? Apartmanda birkaç komşuma 4 aydır 0₺ fatura geliyor. Kimse arayıp bu durumu dahi düzeltmiyor ama ben bir ay evde yoktum ve diğer ay sıfır gelmesi haksızlık olmasın diye duyarlı vatandaş olup yetkilileri uyarıyorum onların bana dönüşü bu mu? 2 kişilik bir evde her gün işe giden ben evde küvet te yok nasıl en son 17 metreküp su tüketirim?

Ve neye göre kime göre bu faturalar? İki ay neye göre 0₺ fatura yaptınız da neye göre? Şimdi önce 393₺ ve hemen 5 gün sonra 1325₺ fatura ardından gönderdiniz? Şimdi bu duyarlı Şikayetvar platform üzerinden sesimi duyuruyorum… ardından CİMER e yazıyorum. Bu ücreti ödemem. Tüketmediğim bir şeyin ücretini vermem!.

16 Aralık 2024 14:24 (Şikayetten 2 gün sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-64257586316 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile https://cozummerkezi.ibb.istanbul/ üzerinden başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Değerli vatandaşımız, Başvurunuzla ilgili tarafınıza telefonla süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

10 Aralık 2024 05:22
İSKİ Faturasında Haksız Yüksek Tutar Şoku
İSKİ Faturasında Haksız Yüksek Tutar Şoku

11 Eylül 2024 11:48

21 Ağustos 2024 23:41
İSKİ Yanlış Faturalama Yapıyor Bildirim Yapmıyor
İSKİ Yanlış Faturalama Yapıyor Bildirim Yapmıyor

25 Eylül 2024 10:02
Ayşegül sonuçtan hiç memnun değil

04 Kasım 2024 11:43
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kategorileri