İSKİ Su Faturaları Çok Yüksek Geliyor Ve Su Faturalarını Geç Okuyor

İSKİ Su Faturaları Çok Yüksek Geliyor Ve Su Faturalarını Geç Okuyor
25 Temmuz 2024 13:02

Ortalama her ay 250 /350 bandında gelen su faturam Temmuz ayında 718 lira gelmiştir. Üstelik sayaç okuma 42 gün olarak fatura edilmiştir. Faturamın 30 günlük hesaplanarak yeniden düzenlenmesini talep ediyorum.
Ayrıca Tarafıma İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ su faturasında atık su bedeli yansıtılmıştır. KSUB, İSKİ'nin su hizmetini kullanmayan yalnızca kanalizasyon hizmetinden faydalanan abonelerden tahsil edilmektedir. 26.05.1981 tarih ve 2464 sayılı Belediye Kanunu'nun mükerrer 44. Maddesi uyarınca alınmakta olan atık su bedeli, 02.01.2004 tarih 25334 Resmi Gazete'de yayımlanan 5035 sayılı Kanun'un 41. Maddesi ile 01.01.2004 tarihinden itibaren uygulamadan kaldırılmıştır. KSUB bedelinin hukuki bir dayanağı yoktur. Bu nedenle bu ay ve 10.04.2018 tarihinden itibaren tarafımdan tahsil edilen ve tüm İSKİ faturalarıma yansıtılan KSUB bedellerinin önümüzdeki dönemlerde yansıtılacak faturalarımdan mahsup edilmesini ve tarafıma bilgi verilmesini talep etmekteyim.

26 Temmuz 2024 16:33 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-61748761319 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Selçuk
Selçuk
01 Ağustos 2024 17:14

Bir gün sonra bir hanımefendi aradı, tesisat numarası sordu, söyledik. Bakalım netice ne olacak, bu ay faturayı gelince durum daha net anlaşılır.

Değerli vatandaşımız, Başvurunuzla ilgili tarafınıza telefonla süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

31 Temmuz 2024 18:38
İSKİ Faturalarımı Düzeltsin Çok Yüksek Ve Su Faturalarını Geç Okuyor.
İSKİ Faturalarımı Düzeltsin Çok Yüksek Ve Su Faturalarını Geç Okuyor.
Senem sonuçtan hiç memnun değil

30 Temmuz 2024 16:56
Necmettin sonuçtan hiç memnun değil

28 Temmuz 2024 17:41
İSKİ Yüksek Atık Su Bedeli Ve Mümkün Olmayan Yüksek Fatura Sorunu