Gaziantep Şahinbey İŞKUR İşsizlik Maaşıma Onay Vermiyor

Murat
10 Mart 2024 05:31

Evkur Alışveriş merkezi Gaziantep Karataş şubesinde bilgi işlem pozisyonunda çalışırken sağlık sorunlarım nedeniyle işten ayrılmak istedim. İnsan kaynaklarından e*** bey, 'bizim şirkette böyle bir çıkış yöntemi bulunmamaktadır.' diyerek beni tersledi ve adıma Ankara'da bir arabulucu ile anlaşarak 5 yıllık tazminatımı yok ettiler. 'denize düşen yılana sarılır' misali, İŞKUR'dan işsizlik maaşı alabileceğimi söyleyerek beni ikna ettiler ve 5 yılı 32 bin tl'ye kapattılar.
İŞKUR, tazminat dekontu ve arabulucu evraklarını şirketten talep etti. Şirket, çıkış kodunu istifa olarak göstermek ve işe girişte imzalatılan tarih yazmayan geçersiz istifa dilekçesiyle çıkış kodundaki hatayı örtbas etmek için evrakları gönderdi. Gaziantep Şahinbey İŞKUR müdürlüğü, tarih yazmayan dilekçeye dayanarak işsizlik maaşı ödenemeyeceğini belirtti. İŞKUR'un bir devlet kurumu olduğunu ve tarih atılmamış dilekçelerin, imza olsa dahi, kabul edilmediğini biliyorum. Yanlışın düzeltilerek engelli olarak çalıştığım süre zarfında hak ettiğim işsizlik maaşının hemen bağlanmasını talep ediyorum. Aksi takdirde konuyu CİMER'e kadar taşıyacağım. Murat t***, 0541 548***6 numarasından ulaşılabileceğimi belirtmek isterim.

İŞKUR İletişimsizliği Nedeniyle İşsizlik Maaşım Reddedildi

15 Ekim 2024 12:44

Nilufer
08 Mayıs 2024 23:39
İŞKUR Paramı Vermediler Bu

İŞKUR Başvurum Sonuçlanmıyor, Mağduriyetim Giderilsin!

Ercüment
06 Ekim 11:13