Kübra sonuçtan hiç memnun değil

iData Yarın Gece Uçuş Var Ama Pasaport Yok

03 Temmuz 2024 14:09

Ailem için Almanya'dan onaylı davetiyemiz ile 4 Haziran günü Ankara İ-Data şubesine başvurularını yaptılar. Ve Bugün tam 1 ay oldu hala sonuç yok. Uçuşları 5 Temmuz gece 3 te. Bugün yazıyorum ve yarın son günleri. Lütfen bu konuda yardımcı olunsun. Kargo parası ödemiştik ama önemli değil. Yerinden teslim alabiliriz. 3 kişi başvurdular ve takip 3492406 ile baktığımda hala konsoloslukta gözüküyor. Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler

08 Temmuz 2024 16:32

Biletler yandı, 40 gün oldu ve biz hala pasaport bekliyoruz. Her sorgulama aynı konsolosluğa iletildi diyor. Ne olacak 2025 Te pasaportlar gelecek ama vize 2024 mü görünecek. İdata nasıl bu konuda yardımcı olmuyor. Neden gecikiyor. Bu dönem başvuruların hepsi mağdur.

profile profile profile
18 Temmuz 2024 12:30

Pasaportlarımız 45. Gününde kargoya verildi şükür ☺️ darısı bekleyenlerin başına

18 Temmuz 2024 16:34

45 gün sonra gelen pasaportlarımız ve 13. Maddeden red. Neymiş geri dönmezler diye şüphe duyulmuş.

Yorumlar (70)

Hülya

Davetiyeniz yok muydu çalışan değil misiniz sanırım herkese red veriyorlar

Hülya

1 aylık vize verilmiş darısı bekleynelere inşallah 4 Haziran başvurusu Ankara idatadan 8 ağustostan itibaren 1 ay

Hülya

Şu an ıdata Gayrettepe'den telefonla aradılar 3 kişi başvurdık aile ben eşim ve 12 yaşında oğlum eşim ve oğlum için imzalanan evraklarda imzaların kendilerine ait olmadığını düşündükleri için iade etmişler tüm evrak ve pasaportları red verilmemiş arkadaşlar çok komik hüseyin bey ve seyfi beyin imzaları kendilerine ait değil demiş konsolosluk hiç inceleyemeye bile gerek yok direk iade demiş şoktayım benimkidende hala haber yok komik olan evrak veriyorsun 10 dakika sonra parmak izi veriyorsun önceki imzalarımız nasılda bu imza kendilerine ait değil diyorsun anlamıyorum hızlı hızlı sayfalarca evrak imzaladık birebir aynısını tuturamadık mı diye böyle düşünüyorlar tek aklıma gelen o pasaporttaki imza ile birebir aynı değil diye mi acaba şoktayımmm

Hasan

Gözünüz Aydın Ahsen hanım. Sonuçla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim. Benimki hala yok ortada

Ahsen

Bugün benimki de kargoya verildi

Ahsen

Neden red geldi zelal hanim belirtmişler mi

Zelal

Eşimle bana red geldi, bunlardan hiçbir şey olmaz

Hasan

Zelal hanım sonuçla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim. Benimkinden haber yok hala 😔

Zelal

Bizimki de bugün kargoya verildi.

Kübra

Davetiyemiz vardı, eşim çalışıyor maaşı yüksek ev geniş. Daha önce arkadaşlarımızın ailesi bile geldi bizim davetiye ile

Peki ne kadar vize vermiş kübra 3 aynı

Kübra

Vize vermemişler, red geldi. Geri döneceklerinden emin değillermiş

Hülya

Kübra hanım cevap geldi mi sorun çözüldü gözüküyor şikayet varda ne yazıyor takipte kabul cevabı gelmişmi

Ahsen

Merhaba şikayetiniz çözüldü görünüyor. Bir gelişme mi oldu?

Ahsen

Ben de şu an endişelendim bizim de davetiyemiz var ama red gelebilir o zaman

Kübra

Maalesef red geldi 45 günün sonunda, geri döneceklerinden emin olamamışlar ailemin

Ahsen

Büyükelçilik 1 hafta içinde pasaportlarınız kargoya verilir dedi ondan şikayeti kaldırdım

Sizinkide çözüldü gözüküyor ahsen

İlayda

Benimki bugün kargoya verilmiş, idatadan mail geldi sonunda. Biletlerim yandı ama :( Umarım sizinkiler de bir an önce gelir

İlayda

Evet dün ulaştı 16 temmuzdan itibaren geçerli 1 ay vermişler umarım sizinkilerde bir an önce gelir olumlu sonuçlanır

İlayda hanım merhaba. Pasaportunuz elinize ulaştı mı? Sonuç olumludur inşallah

Hülya

Kabul edilmişmi vizeniz kabul edildi ise süresi ne kadar vizenin

İlayda

Hayır bende aile ziyaret vizesine başvurdum

Ayşe

İlayda hanım siz turist vizesine mi başvurmuştunuz?

Hülya

Merhaba ilayda turist vizesimi bizimki aile akraba arkadaş ziyaret vizesi idi bizde 4 haziranda vermiştik vize türüne görede cevap süresi değişiyor diye biliyorum hala bekliyor gözüküyor pasaport no ve takip noda ne yazıyordu bakdınızmı bu arada kabul edilmişmi yazabilirmisniz

İlayda

5 haziranda başvurmuştum, idatadan mail geldi bugün pasaportunuz kargoya verilmiştir diye

Kübra

Ne zaman başvurmuştunuz? Çok sevindim darısı biz bekleyenlere. Bir de mesaj geldiğinde sistemde de yazıyor muydu kargoya verildi diye?

Ahsen

Merhaba ben de 12 Haziran tarihinde başvuru yaptım ama hala bir sonuç yok. Sizde gelişme var mi?

Ahsen

Büyükelçiliğe ulaşabildim 1 hafta içinde pasaportunuz elinizde olur dediler o nedenle kaldırdım. Şu anlik bir gelişme yok ama

Hülya

Merhaba ahsen şikayein yanından kalkmış gözüküyor sana dönüş oldu mu cevap geldi mi

Bizde de bir gelişme yok 2 gün sonra biletim var büyük ihtimalle yanacak

Maalesef, 4 hazirandan beri bekliyoruz. Hala aynı

Hasan

Merhaba arkadaşlar. Bir gelişme var mı? Ben hala beklemedeyim. Vizesi gelen bilgi verebilir mi? Ya da farklı bir gelişme veya bilgiye ulaşan oldu mu?

Hasan

Hayır zelal hanım hala mesaj veya mail yok

Zelal

Hasan bey size de mesaj geldi mi?

Annem 6 haziranda gitti hiçbir gelişme yok

Kübra

Merhaba, bizde hala bekliyoruz. Bugün resmi tatil maalesef.

Zelal

Ben de 4 Haziran da eşimle başvuru yaptım. Hala sonuç yok. Bir gelişme oldu mu sizde?

Kübra

Maalesef bir gelişme yok. Hala aynı konsoloslukta. Bugün de resmi tatil. İnşallah herkesin bu hafta gelir

Hasan

Merhaba. 4 haziranda bende iData ofisindeydim. Davetiye ile aile ziyareti başvurusu yaptım. Henüz pasaportum elime ulaşmadı. Aynı gün Nevşehir'den gelen bir aile ile tanışmıştım. Telefonlarımızı aldık vize ile ilgili haberleşmek adına. Bugün bana mesaj attı pasaportu eline ulaşmış ve vizesini almış. Birkaç gün içerisinde bizimkiler de gelir diye umuyorum. Bilgilendirmek istedim. Vizem gelirse yeniden bilgi veririm. Herkese kolay gelsin.

Hasan

Hala beklemedeyim maalesef. Ne bir mail ne bir mesaj. Gelişme olursa ilk iş buradan yazacağım.

Hülya

Hasan bey cevap geldi mi bizde 4 haziranda verdik evrakları davetiyemiz vardı ziyaret vizesi bizimki sanırım vize türüne göre cevap süresi değişiyor turistlik vize süresi ile ziyaret vizesi süresi farklı galiba

Gelişme var mı?

Hasan

Ayşe hanım benimkinde de aynı görünüyor. Kargo ödemesi yaptıysanız zaten kargo yola çıktığında size bir mesaj geliyor. Sonra 1 ila 2 gün beklemek kalıyor geriye.

Ayşe

Hocam, başvuru takip kısmında " Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır." diye yazıyor. Gelişme olduğunda bu yazı değişiyor mu? Sizinki şu an nasıl görünüyor?

Kübra

Çok teşekkür ederiz, güzel bir haber verdiniz. İnşallah bizim ailelerimizin de gelir, sizin de gelir 🙏

İlayda

Gelişme var mı? Kaç gün geçti hala bir haber yok be numaraları hep meşgul çalıyor ulaşabilen ya da bilgi alan var mı hiç?

Kübra

Maalesef, hala konsoloslukta görünüyor. Ulaşamıyoruz. İdata bizim bilgimiz yok diyor

Ayşe

Arkadaşlar selamlar ben de 4 Haziran günü evraklarımı teslim etmiştim. Benim uçuşum da yarındı ama hala bir dönüş olmadı. 5330 ile biten numarayı aradığımda Çarşamba günü ulaşabilmiştim 4 Hazirandaki randevulara bugün başladık diye cevap verdiler. Sistemde bir değişiklik görünmüyor hala " Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır." yazıyor. Biletler yandı yani :)

Ayşe

Hocam hala bir değişiklik yok. Hiçbir gelişme yok

Kübra

Ayşe hanım pasaportlarınız geldi mi? Bizimkilerde hala ses yok

Ayşe

Haberleşelim buradan hocam. Benimki schengen başvurusu idi. Dönüş yok halen.

Hülya

Ayşe hanım aynı gün teslim etmişiz evrakları bizde 4 haziranda davetiye ile aile akraba ziyareti vizesine başvurduk 5 Temmuz gecesi idi uçuş cevap yok konsoloslukmu dedi 4 Haziran başvurularına bakıyoruz diye ozman 1 hafta içinde cevap gelir galiba cevap hangimize daha önce gelirse haberleşelimmi sizin başvurunuz hangi vize türü

Kaç kişinin yandı 🤦🏽‍♀️ 1 ay sonra mı başlıyorlar şaka gibi

3 Haziran evrak teslimi yaptım, bende bekliyorum sonuç yok, uçak bileti yandı

Dorukk

Vizeniz olumlu mu Kürşat Bey?

Vizeniz olumlu mu?

Kürşat
Kürşat

Ben 8 Temmuz da evrak teslim yaptım bugün pasaportum kargoya verildi

Dorukk

Maalesef, hâlâ işlem sürecinde gözüküyor :/

Ayşe

Hocam sizin başvurunuzla ilgili bir gelişme var mı?

Sözde 15 günlük işlem ve 1 ay olmasına rağmen biletler yanıyor

İlayda

Aynı durumdayım. 5 Haziran günü başvuru yaptım ve şu an gidiş biletim yanmış durumda. Hala ses seda yok. 29 gün oldu

Kübra

Ailemin bileti de bu gece ama pasaport gelmedi, yandı

Tex
Tex

Bende 4 haziranda verdim şu an 29 gün oldu hala pasaportum elime gelmedi

Kübra

Anlaşılan herkesi mağdur ettiler bu dönem

Hülya

Merhaba bizde tam 4 haziranda evrakları verdik ıdataya aile akraba arkadaş vizesine 5 Temmuz gece 2de idi bizim uçakta halen cevap yok Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır. İş günü olarak 18 gün oldu konsolsolugu ardım asla canlı birisi çıkmıyor hep operatör 2iş gününde çıkar diyor internet 7ila 15 iş gününde diyor şaşırdım kaldım ne yorumlar okuyorum 96 gün sonra cevap geldi diyen var 35 gün sonra cevap geldi diyen var mail attım konsolosluğa defalarca aradım ıdata müşteri hizmetlerini bilmiyorlar tamamen konsolosluğun elinde diyorlar lütfen buradan haberleşelim

Sonunda iData mesaj attı. Kargoya verildi diye. Sonuç hakkında bilgilendiririm

Hülya

Hayır gala konsolosluta okuduğum yorumlara göre siz BRN ve ayşr hanım kaldı cevap alamayan sadece 1 kişi 1 aylık vize alabildi davetiyeli gerisi hep red aldı artık umudum kalmadı red gelecek diye olumlu olumsuz yazacağım burayaçgrendiğim gün bakalım hayırlısı

Hasan

Hülya hanım sizin vize başvurunuz sonuçlandı mı? Aynı gün aile ziyareti başvurusu yapmıştık bizde. Sizin sonucunuzu göremedim sayfada. Sizde bir gelişme var mı?

Kübra

Verdiğimiz paralara yazık. 15 gün yazmasınlar o zaman. İnsanlara ancak sıkıntı yaşatıyorlar.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
21 Takipçi

Merve sonuçtan hiç memnun değil

Merve
07 Kasım 2023 19:46
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
02 Nisan 2025 14:04