Fırat sonuçtan çok memnun

iData Almanya Ulusal Vize (Blue Card) Vize Randevusu Atanması!

17 Temmuz 2024 17:20
Fırat'ın Teşekkür Mesajı
“Teşekkürler”

IDT8Q9B72MH, IDTMLR4BPCY, IDTDACGZ9N7 PNR numaraları ile 14.05.2024 tarihinde iData üzerinden Almanya ulusal vize (Blue Card) randevusu için eşim, kızım ve kendim adıma talepte bulunduk. Aradan geçen 9 hafta (2 ay) süre zarfında randevu tarihi atanması gerçekleşmedi. Bir sözleşmem var ve başlamam gereken tarih var. Şu an kimseden bir cevap alamıyorum ve mağdur oldum. Sorunun çözülmesi için en azından bir cevap bekliyorum.

02 Ağustos 2024 11:42

Aradan 75 geçti halen randevu atanması için bekliyoruz. Bu durum çok fazla mağduriyet yarattı. Çocuğumun okul kaydı yapılamayacak gibi duruyor böyle giderse ve 1 sene kaybetmiş olacak. Rica ediyorum lütfen çözüme kavuşmasını sağlayın.

13 Ağustos 2024 14:06

Bugün itibari ile 10.09.2024 tarihi için atamam gerçekleşti teşekkürler.

13 Ağustos 2024 14:07

Teşekkürler

Yorumlar (59)

Deniz

Fırat Bey, Baran Bey vizenizden haber var mı? Ben de 15 Kasım verdim hala bekliyorum, ama tabii sizinkisi benden çok daha önce.

Selam dün vizemizi aldık

Kaan

Fırat Bey merhabalar, Vizenizle ilgili herhangi yeni bir gelişme var mı?

Kaan

Dediğiniz gibi süreç ortalama 2 ayı bulacak gibi gözüküyor. Umarım 2 aydan fazla sürmez en azından. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Fırat

Henüz geri dönüş olmadı. Sıkıcı bir bekleyişteyiz

Deniz

Fırat Bey, Baran Bey, Vizelerinizle ilgili dönüş oldu mu sanırım bir ayı doldurdunuz, teşekkürler.

Kurumsaldan

Merhaba vizeniz çıktı mı? Forma işe başlangıç olarak ne yazmıştınız?

Baran

Benimde daha çıkmadı bekliyoruz öyle

Fırat

Hayır henüz olmadı benim 11f ve ön onayım yok bence süreç 2 ay sürecek gibi duruyor ben kendimi ona göre hazırladım. 1 Aralıkta umarım iş başı yapabilirim.

Baran

Fırat selam bir gelişme var mı

Selam Baran, Sonuç yok henüz

Baran

Fırat Selam vizen gelmedi mi daha

Bence daha erken sürer 1 aya çıkmış olması lazım

10 Eylülde başvurdum bence 1-2 ay sürer bu işlem

Kaan

Fırat Bey merhabalar, Vizeniz sonuçlanınca da bilgilendirebilir misiniz? Kendi başvurumla ilgili başvuru - sonuçlanma süresini hesaplamaya çalışıyorum. Çok teşekkür ederim şimdiden.

Baran

Fırat selam bizde evrak teslim ettik. Şimdi vizenin çıkmasını bekliyoruz. Senin çıkarsa haber edermisin benim çıkınca bende yazacağım

Hasan
Hasan

Başında biri bekliyor muydu baran doldururken formu hangi şehirden teslim ettin

Baran

Soruları doldururken başında bekleyen biri oluyor mu? Ya da yardım ediyor mu

Fırat

Belgeleri teslim alan arkadaş karşında duruyor.

Baran

Fırat cevap yazarsan çok sevinirim. En azından bizde çalışır gideriz

Fırat

Telefon içeri alıyorlar ama bildiğim kadarı ile kullanmana izin vermiyorlar

Baran

Telefon sokmaya izin veriyorlar mı? Bizde çünkü ne İngilizce var ne de Almanca oradan çeviriden bakıp yazayım diyorum

Deniz

Şimdi gördüm yazdığınızı çok teşekkürler.

Deniz

Fırat Bey, Pasaportun orijinali sizde mi kalıyor, randevuda alıyorlar mı? Teşekkürler bilgi için

Baran

Telefon sokmaya izin veriyorlar mı bizde çünkü ne İngilizce var ne de Almanca oradan çeviriden bakıp yazayım diyorum

Tamam sizin için sorarım

Deniz

Baran Bey, Umarım bunu randevuya girmeden okursunuz, rica etsem siz sorar mısınız orijinal pasaport başvuranda onay gelene kadar kalabiliyor mu. Benim önemli işlerim olduğu için o sürede Avrupa'ya seyahat edebilir olmam gerekiyor o yüzden mümkün olur da bilgi alabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Bizde 3 kişilik aileyiz ben eşim 1 yaşında çocuğum

Baran

Fırat Selam randevun nasıl geçti? Bizim de pazartesi randevumuz var ne soruyorlar bilgi verirmisin

Deniz

Baran Bey sanırım bugündü görüşmeniz sorabildiniz mi pasaport konusunu yazarsınız değil mi, çok teşekkürler...

Fırat

Ama erken gidin ben 1 saat erken gittim içeri aldılar işlemler toplamda 2 saat sürdü biz 3 kişilik bir aileyiz bu arada

Fırat

Baran selam, Bir kağıt veriyorlar İngilizce ve almanca sorular var onları istediğin dilde cevaplıyorsun. Nerede çalışacaksın, Günlük işinin bir kısmını kısaca anlat, İşin için hangi dili kullanacaksın, Gittiğin yerin sahibi ailenin bir üyesimi gibi sorular vardı kağıt bir kere veriliyor bilgin olsun. Benim mülakat yapılacağından haberim yok tu ama sorular basittti yani anlayacağın :d

Deniz

Baran Bey, randevu sonrası bilgi verebilir misiniz orijinal pasaport teslim alınıyor mu, yoksa istersek bizde kalıyor mu. Yani vize onay gelince mi götürüyoruz, bu konu benim için çok önemli.

Merhaba, 10eylül randevusunu 13ağustosta atadılar değil mi? Yaklaşık 1 ay önce

Evet

Deniz

Randevu görüşmesi sonrası bilgi verebilir misiniz, orijinal pasaportu alıyorlar mı onlarda mı kalıyor yoksa kontrol edip iade mi ediyorlar. Vize çıkana kadar görüşme sonrası bende kalacak mı, kullanabilecek miyim onu anlamak için soruyorum, teşekkürler.

Deniz

Doğrudur, tekrar teşekkürler. Öğrenci vizesinde geçen sene arkadaşımınkini almadılar çıkınca haber verdiler kendisi pasaportu ile gitti ve vizeyi bastılar, o yüzden belki olabilir diye düşünmüştüm.

Baran

Yani almamaları saçmalık zaten. Pasaport mecbur alıyorlar vizen çıkınca basıp gönderiyorlar

Deniz

Teşekkürler sorduğunuz için. Çok kötü oldu bu haber:( kısa sürede iade etseler neyse ama gördüğüm bir ayı buluyor çıkması o da en iyi ihtimal.

Deniz pasaportları alıyorlar

Fırat

Deniz biz pasaportları içeri verdik yorumunu daha önce görseydim sorarardım orada ama bildiğim kadarı ile pasaportu vermene gerek yok vize basılacağı aşamada senden isteyecekler diye biliyorum.

İstanbul'dan mı başvurmuştunuz?

Neşet

Benim de 14 Mayıs 2024 Ulusal Vize başvurusu. Aynı gün. Bugün yarın benim de randevu atanır. Geçmiş olsun ve hayırlı olsun!

Atamanız yapıldımı neşet bey

Neşet

Mersin' de ikametim. Burası da Ankara yetkisinde.

Sizin başvuru yeri İstanbul mu

Atama oldu mu Fırat bey

İstanbul mu sizinde

Fırat

89. Günde atama geldi bana inşallah sana da gelir.

Hadi gözün Aydın dostum. Benimde 85 gün oldu bekliyorum

Bugün oldu 10 Eylül

Baran

Bende 21.05.2024 beri atama bekliyorum Blu kart mavi kart ulusal vize. Başvuru İstanbul

Kurumsaldan

Atamanız oldu mu, ben de 1 haziranda başvurdum.

Baran Selam Randevu atandımı

Halen bir cevap alamadım

Merhaba atama gerçekleştimi

Maalesef Hayır

Can
Can

En hızlı Blue Card vizesini veriyorlar bence hiç ses etmeyin :). Bana 51Fvizesi için İstanbul'da en az 11 ay bekleme süresi var diye mail attılar.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Ulusal Vize Ataması
2 Takipçi

İdata Sistem Hatası Nedeniyle Vize Randevum İptal Edildi

Kenan
06 Mayıs 2025 23:46
Beraat sonuçtan hiç memnun değil

Beraat
17 Ağustos 2024 15:54
İrem sonuçtan çok memnun

İrem
23 Ekim 2023 15:20
"Vize tarih atamamız yapıldı, teşekkürler"
iData Kategorileri