Hira Rent A Car Adlı Firma Depozitomu Geri Vermiyor

24 Temmuz 2023 16:51

13 Temmuz akşamı saat 21:30 civarında adını ve telefonunu internetten bulduğum 'Hira Rent A Car' dan 5 günlüğüne 34 ***01 plakalı aracı Beykoz Değirmendere'de kiraladım.
Şirketin sahibi s** k** (sk) adlı şahısla sözleşme yaptık. Fakat kendisi hiçbir şey imzalamadı ve belgeye kendine ilişkin bir şey yazmadı. (Ektedir)

s**k**, 'Abi, bunun da olması lazım' diye bana önlü arkalı 'sözleşme şartları' ve 'sigorta' başlıklı iki sayfalık bir belge daha imzalattı. (Ektedir) Ben de sigorta belgesi diye imzaladım. Sigortayı sorunca: 'Abi, sigorta şirketleri çok pahalı, bizim arabalarımızda böyle bir sigorta yok.' dedi.
S**k***'a anlaşmamız gereği araba kiralama bedeli olarak 225 Avro ve depozito olarak da 100 Avro verdim. Bu iki meblağı sözleşmenin üst sağ köşesine yazdım. Döndüğümde yol ücretleri (OGS) hesaplanıp bana miktarı bildirilecek ve bunu da tl olarak ödeyecektim.

İşlerimi bitirdim ve 18 Temmuz saat 17:00 civarında sk'a arabayı alması için telefon ettim. S*k** 'Ben yoldayım, kardeşim gelip arabayı alacak.' dedi. Bir süre sonra 18:00 civarında üç kişi geldi. Arabayı incelediler ve götürmek için anahtarı istediler. 'Tabii, ama önce faturayı alayım, yol ücretlerini ödeyeyim, 100 Avro depozitomu geri alayım' dedim. 'Bizde fatura falan yok, onu s-- Bey yanında götürmüştür, yol geçiş ücretleri daha hesaplanmamış, bugün orası paydos etmiştir, 100 Auroluk depozitodan da haberimiz yok.' dediler.

Ben konuyu uzatmamak için arabanın anahtarını arabayı almaya gelen ve cep telefonuyla arabayı baştan sona filme çeken üç gence verdim. 19:00 civarında, ekte resimlerini gönderdiğim sözleşmeyi şirketten bir genç eve getirip bana verdi.

Bu arada telefonla sk'ı aradım. Ben yoldayım, gelince hallederim dedi. Faturayı sorunca 'Ben fatura veremem, fatura için KDV ekleyerek yeni bir hesap çıkarmam lazım' dedi. Arabayı alırken bir fatura vereceğini söylemişti.

18 Temmuz'dan bugüne kadar her gün şahsa telefon ederek depozitoyu vermesini, yol geçiş ücretlerini ödemem için de bunun hesabını getirmesini rica ediyorum. Her gün tamam biraz sonra yapacağım veya en geç yarın yapacağım diyor. 21 Temmuz günü yeniden aradım, 'Depozitoyu 2 saat içinde getiriyorum.' dedi ve araba temizleme parasını ödemem gerektiğini söyledi. Ben de arabayı temiz almadığımı, onun için böyle bir ücret ödemeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine 'Tabii ödeyeceksin' gibi laflar etti. Ki arabayı bana verirken içindeki bazı atıkları mahallemizdeki evin önünde dışarı atmıştı.
Bana bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz?

22 Ağustos 2024 01:31
Europcar Yanıltıcı Yönlendirme Ve Eksik Bilgilendirme İle Yaşanan Sorunlar!
Seyithan sonuçtan hiç memnun değil

Seyithan
25 Haziran 2025 23:06
Araç Teslimatında Haksız Ücret Ve Personel Davranışı Mağduriyeti
Araç Teslimatında Haksız Ücret Ve Personel Davranışı Mağduriyeti
Celal sonuçtan hiç memnun değil

Avis Kurumsal Araç Kiralamada Büyük Hayal Kırıklığı

Celal
24 Ekim 2025 11:54
Furkan sonuçtan hiç memnun değil

22 Eylül 2023 11:55
Ümit sonuçtan çok memnun

20 Aralık 2024 16:50
"Yaşanan krizi çözdüklerini dürüstçe söylemem gerekiyor. Ama kısa da olsa yaşattıkları hayal kırıklığı kiralama sürecindeki kusursuz hizmetlerinin kalitesine yakışmadı. Çözümcü olmalarından dolayı teşekkür ederim."
Everyday Rent A Car Araç Kiralama Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve Haksız Ücretlendirme