Eksik Ürün İddiası Ve İade Sürecinde Mağduriyet

09 Aralık 2024 20:00

Hepsiburada üzerinden satış yapmaktayız. Geçtiğimiz haftalarda bir paket gönderimi yaptık. Kargoda kutusuna, müşterimizin 2 adet ürünü de eklenerek gönderildi. Sonrasında müşteri 1 adet ürününün eksik olduğuna dair talep oluşturdu. Biz de gönderimi sağladığımızı beyan ettik ve satıcı olarak haklı bulunduk. Ardından 2 gün sonra müşteri yeni talep açtı ve ürünü beğenmediğini, iade etmek istediğini belirtti. Hepsiburada işlem yapmamıza fırsat vermeden, ürünün Aras Kargo ile bize teslim edildiğini ve bizim iadeyi kabul ettiğimizi belirtiyor. Aras Kargo'dan sorgulama yaptığımızda, gönderime ait herhangi bir sonuç bulunamıyor.

Tüm bu süreçle ilgili itirazımızı yaptık. Arka planda inceleyeceklerini belirttiler. Son aşamalarda, ürünü paketlerken bir fotoğraf ya da video çekip/çekmediğimizi sordular. Biz de çekmediğimizi belirttik. (Eğer fotoğraf çekmiş olsaydık bile, fotoğraf sonrası ürünü paketten çıkartmayacağımızı nasıl emin olacaktınız? ) Sonrasında süreci daha fazla ilerletemeyeceklerini belirttiler. Bu durumda yine bütün yük, masraf satıcıya yüklenmiş oldu.

Diyelim ki biz kanıtlayamadık. Müşteriden nasıl bir kanıt alıyorsunuz? Müşterinin bu süreci kargo görevlisinden teslim alırken tutanak tutturarak ilerletmesi gerekmiyor muydu? Eğer iki tarafta kanıt sunamıyorsa, cezayı neden sadece satıcı çekiyor?

Sonuç olarak Hepsiburada gönderdiğimiz ürünü, "eksik gönderdiğimizi" belirterek bizleri mağdur etti. Hem ürünümüz gönderilmiş oldu, hem gönderim için kargo ödemiş olduk. İade nedeniyle (elimizde ürün bile yok) ceza puanı aldık. Bir de büyük ihtimalle memnuniyet cezası alırız.

Biz firma olarak, en kısa sürede mağduriyetimiz giderilmesini talep ediyoruz. Eğer herhangi bir çözüm alamazsak, platformdan ayrılmayı düşünüyoruz.

09 Aralık 2024 20:02 (Şikayetten 2 dakika sonra)

Çağrı sonuçtan hiç memnun değil

12 Mayıs 2025 14:13
Hepsiburada İade Sürecinde Satıcı Mağduriyeti
Hepsiburada İade Sürecinde Satıcı Mağduriyeti
Çağdaş sonuçtan hiç memnun değil

Hepsiburada'da Satıcı Olarak Yaşadığım İade Ve Ceza Sorunları

08 Temmuz 2025 16:26
hepsiburadada-satici-olarak-yasadigim-iade-ve-ceza-sorunlari-5.jpg
hepsiburadada-satici-olarak-yasadigim-iade-ve-ceza-sorunlari-3.jpg
Melek sonuçtan hiç memnun değil

25 Temmuz 2025 13:35
satici-haklari-ve-urun-teslimatinda-buyuk-sorunlar-yasadim-2.jpg
satici-haklari-ve-urun-teslimatinda-buyuk-sorunlar-yasadim-1.jpg

18 Mart 2025 23:08
Hepsiburada'da Yanlış Borçlandırma Ve İade Sorunu
Hepsiburada'da Yanlış Borçlandırma Ve İade Sorunu
Abdurrahman sonuçtan hiç memnun değil

05 Nisan 2025 16:24