Tolga
15 Aralık 2024 19:11

13 Aralık 2024 sabahı 01.20'de İstanbul Yeni Havalimanı'ndan Havaist servis (shuttle) aracına bindim. 01.30'da kapkaranlık bir ortamda koltuk arkalarına konulmuş ışık saçan ekranlar açıldı. Durumu şoföre bildirdim ve Havaist'e de şikayette bulundum. Ancak Havaist, bu koltuk arkalarının telefonları şarj amaçlı kullanıldığını ve ekranları kapatmaları durumunda şarj ünitesinin devre dışı kalacağını belirterek bu ekranların kapanmayacağını belirtti. Şarj ünitesi pekala ayrılabilir olarak da ayarlanabilir.
Eskiden ekranın sağ alt köşesindeki düğmeye basılarak bu ekranları isteyen kapatılabiliyordu. Bunu Havaist devre dışı bırakarak herkese zorunlu olarak araç içinde reklam izlettirmektedir. Havaist, İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki tek servis (shuttle) hizmeti veren tekel durumunda bir kuruluştur. Bunun dışında servis aracı seçme şansı yoktur. Havaist ise insanların gözüne çok yakın bir mesafeden bu ekranı zorla açarak ve aşırı ışık yayarak vatandaşların gözlerini bozmakta ve insan sağlığını tehlikeye atmaktadır. Kişi başı 204 TL alarak ve aracını full doldurarak sefer yapan Havaist, zaten para kazanmakta iken sırf reklam alıp daha fazla para kazanma sevdası ile vatandaşın sağlığını hiçe saymak kanunlara da uygun değildir.
Havaist'in bu uygulamasını kaldırmasını, insanlara geceleyin zorla reklam izletmesinin önüne geçilmesini rica ediyorum.

06 Ocak 2025 17:42 (Şikayetten 21 gün sonra)

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

08 Ocak 2025 14:17
Havaist Otobüsünde Güvenlik Sorunları Ve İhmalkarlık
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

02 Eylül 2024 18:25
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
11 Kasım 2024 17:02