Güney Akdeniz - Şikayet Var - Saygısız Şoför

30 Haziran 2024 18:30 Hatay Mersin Güney Akdeniz otobüs firması ile yaptığım seyahat boyunca şoför sigara içmiş, elinde telefon sürekli birileriyle konuştu. İskenderun'da geç kalan yolcuyu almamak için resmen savaş verdi, hatta yolcu gelmek üzere olduğunu ilettiği halde beklememek için basıp çıktı. Gelmeyen yolcular hakkında atıp tuttu, araca yetişip bindikleri zaman da kadın yolcularla çocuk azarlar şekilde saygısız hitaplarda bulundu. Sonra da onlar konuşunca araç kullanacağını, kendisinin moralini bozmamalarını söyledi. Susturdu insanları ama kendisi koltuğunda onlar hakkında söylenmeye devam etti. Yolda kontrol için polisin durdurduğunu görünce aracı cebe sokarken sesli olarak polise küfür etti. Tabii daha durmamıştık, polis duymadı ama ben böyle bir şey daha görmedim. Küfrü yazmaya utanıyorum, ses kaydınız varsa dinlersiniz. Erdemli otogar yeni açıldı, oradan bilet kesildiğini bilmiyordum. Üç senedir bu yol üzerinde siz dahil üç firma ile ayda en az gidiş geliş 4 sefer yapmaktayım. Araca bindiğim zaman Çeşmeli Opet'te ineceğimi belirttiğimde bir sorun çıkartılmadığı halde Mersin otogarda beni tüm otobüsün önünde aşağı indirdi, yolculuğun burada bitti, götürmüyorum dedi. Uyarılmadığımı, gecenin bu saatinde iki saat nasıl otobüsle gideceğim, 10 dakikalık yol için beni mağdur ediyorsunuz dediğimde bana 'abicim' diye konuşup rica etmek yerine haksız konuştuğumu, bileti Erdemli almadığım için suçlu olduğumu söyledi. Muavin koltuğuna aldığı ve ara koridorda götürdüğü yolcuların araya girmesi ile lütfederek beni götürmeyi kabul etti, üstelik boş koltuk olduğu halde beni tüm otobüs önünde çocuk azarlar gibi azarlayıp Antalya'ya dek onun yüzünden morali bozuk araç kullanacağı, suçlusunun benim olduğumu söyledi. Ben de çalışan bir insanım, iş ahlakı diye bir şey vardır. Bir işi sevmiyorsanız bu size insanları aşağılama hakkını vermez. Tüm yol boyunca ağzında sigara ile, elinde telefon ile zaten herkesin hayatını hiçe sayıyor beyefendi. Ben ailemden bile böyle azar işitmedim, herkesin haddini bilmesi gerektiğinin ikazı ilgili kişiye yapılır. Toplum içinde bir kadınla, her şeyden önce bir insanla böyle konuşmaması gerektiği (maalesef ki bu yaştan sonra) kendisine uygun bir üslupla öğretilirse memnun olurum. Alternatiflerin havalarda uçuştuğu bu sektörde hala sizi tercih ediyorsak bunun bir nedeni olmalı. Kolay gelsin.
Tenezzül edip iletişime bile geçmediler :) demek ki kadrolarını da kendileri gibi insanlardan oluşturuyorlar.