Gülhane Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (GATA) GATA Hastanesi- Acil

29 Ocak 2024 09:15

Öncelikle umarım değerlendirmeye alınır bu şikayetim. 27 Ocak 2024 tarihinde saat 21.10 sularında GATA Acil'e gebelikte kanama şikayetiyle gittim. Öncelikle tansiyon ölçtüler ve sarı alana yönlendirdiler. Tek görüşmek istediğim bir Kadın Doğum Uzmanıydı ve gebelik kesemin hala yerinde olup olmadığını öğrenmek istiyordum. 3 tüp kan aldılar ve sonra Kadın Doğum Doktoruna yönlendirdiler. Doktora durumu anlattım. Kan grubumu sordu, ilettim fakat sistemde kan grubum tanımlı olmadığı için doğru bir tedavi yöntemi iletemediğini ve 1 tüp daha kan vermemi istedi. Tamam dedim ve kanaması olan bir hastadan 3+1 olmak üzere 4 tüp kan aldılar. O sırada kadın doğum doktoru beni arayıp parça pıhtı düşerse ona iletmemi istedi. Gayet normal bir şekilde bu kadar doğal mı? Doktorun yanına gittiğimde vajinal muayene yapmak istedi fakat ben istemedim. Bununla ilgili sizden imza alacağım dedi. 'İstemediğinize dair' ki vajinal muayene, bebeğin ultrasonda görünmediği bir zamanda gerçekleşen bir muayenedir. Ultrason odasına girdik, keseyi gördük. Ben sorular sorduğumda sadece, elindeki telefonda ultrasondaki görüntülerin fotoğrafını çekti. Sonuçların 45 dakika içinde açıklanacağını iletti. Ben de eşim beklese benim dinlenmem gerektiğini ilettiğimde 'Tamam, olur' dedi. Eşim yaklaşık 1,5 saat hastanede bekledikten sonra doktora sonuçları sorduğunda 'Ben sizi ararım, sonuçlar çıktığında muhtemelen yatış yaparız' demiş. Hiçbir kan sonucum çıkmadan ya da tek bir cümle durumu anlatmadan 'Ne yatışı?' Eşimle eve gelişimiz 00.00'dı ve doktor beni 00.27'de arayıp sonuçların çıktığını, hastaneye gelmemiz gerektiğini iletti. Sonuçları telefonda iletir misiniz dediğimde 'Hayır' dedi. İnatla eşim gelse dedim, ona anlatır mısınız ona da 'Hayır' dedi. Takdir edersiniz ki düşük tehlikesi içinde olan bir anne adayından 4 tüp kan alınıp durumla ilgili tek bir cümle bile iletilmeden, sadece 'Gelin sonuçları söyleyeyim, yoksa tehdit eder gibi 'İzinsiz terk etti. Yazacağım kağıda' dedi. Hem 'Eşiniz kalsın, yeterli' diyen de kendisi hem de 'Siz gelin, sonuçları size söyleyebilirim' diyen de. Telefonda bir cümle bilgi aktarmak bu kadar zor olmamalı. İnsan hayatı, hele ki bir anne adayının hayatı bu doktorlara mı emanet?

Askinyonca
Askinyonca

Merhaba 21 Mart cuma günü acile gittim düşük tehtidim ve kanamam vardı sarı alana aldılar ve kadın doğum acil doktoruna gittim vajinal ultrason ile bakilmakdan yana değil ama açarak ve elleri ile muayene edip kanamamın değil leke olduğunu söyledi kanlarımı alıp beni 2 saate yakın sonra servise yönlendirdiler gittiğimde yine şekilde bakmak istediler ve kabul etmedim vajinal ultrason ile muayene edip içeride biraz kanamin olduğunu söylediler yatıp progestan kullanmaya devam etmemi iyi olduğumu haftaya kalp atışını duyarız diye söylediler eve gittim ve hayatımın en zor 3 saatini geçirip evde düşük yaptım 😔 bu durum beni çok üzdü bir sıkıntı var ise hastaya rahatli söylenmeli

Elif
Elif

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun ama buradaki ifadenizden düşük tehdidi olan birinden 4 tüp kan alınamayacağı ifadesi çıkıyor. Bu tarz söylemler yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Eğer p konuda ihtisasınız yoksa o konunun uzmanı değilseniz çok keskin net söylemler yapmak bana doğru gelmiyor. Vajinal muayene istemedim, çünkü düşük tehdidim var gibi ifadeler doğru değildir.

Duygu
Duygu

4 tüp kan alınmasına değil de 4 tüp kan alınıp herhangi bir değerlendirme yapılmamasına şikayetim. Herhangi bir bilgi aktarılmamasına. Ben orada sonuçlarımızı beklerken acildeki doktorun tarafımı arayıp parça düşerse pıhtı düşerse bana getirin mutlaka demesiydi. Tez konusumu araştırma konusumu yapacaktı bilinmez ama insanlıktan uzaktı tavrı.

Berk
Berk

Konuya bakan kişi ne kadar "Uzman" ise bu kişide o kadar "Uzman"dır gözümde. Oturanların ve hasta karşılayanların tümü asistan neredeyse. Hocaların hepsi üst katta fal baktırıp, kısır günü yapıyorlar. GATA pişmanlıktır. Şikayetvar - GATA yorumları belli ediyor zaten durumu. Çok geçmiş olsun Duygu Hanım.

Nur sonuçtan hiç memnun değil

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi DOĞUMHANE'DEKİ Örtbas Edilen İlgisizlik...

07 Ekim 2023 00:29

Gülhane Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (GATA) GATA Gaita Testimiz Kayboldu Ve Çocuk Doktorunun Tavrı

23 Temmuz 2024 09:53