Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Gülaçtı Eczanesi (Sivas) Muadil İlaç Verilmesi

21 Ekim 2024 08:23

Gülaçtı eczanesinden reçetedeki yazılı olan üç ilacımı istedim, reçetede yazılı olan bu 3 ilacın yerine etken maddesi aynı olan başka 3 ilaç verdiler. Bunu evde fark ettim. Neden reçetedeki ay ilacı vermiyorlar da başka ilaç veriyorlar. Diyelim ki ilacın bir ellerinde yoktu, 3 ilacın üçü de mi ellerinde olmadığı için başka ilaç verdiler. Eğer ki ellerinde yok ise bana muadil olan ilacı verdiklerini söylemeleri gerekir. Devlet reçete ödemesi yaparken eczaneye reçete de yazılı olan ilaç üzerinden fiyatını ödüyor. Belki de eczane bana daha ucuz olan ilaçları verdi zaten bu da bir suç teşkil ediyor. Ayrıca bu konu hakkında hukuki işlem başlatacağım.

Abdullah

Eczane size muadil ilaç veriyorum diye belirtmek zorunda değil doktor bu ilacı Alman gerek demesi yanlış orj ilaç diye bir durum söz konusu değil madde miktarı aynı olduktan sonra bir soru teşkil etmiyor... SGK nın eczaneye söylediği budur muadil verilebilir açıklama yapması zorunlu değil inisiyatif...

"Devlet reçete ödemesi yaparken eczaneye reçete de yazılı olan ilaç üzerinden fiyatını ödüyor." bu yorumunuz yanlış öncelikle. Devlet doktorun yazdığı ile size verilen ilaca aynı miktarda ödeme yapıyor. Eşdeğerlilik ifadesini ne anlamda kullanıyorsunuz bilmiyorum ama zaten doktorlar kendisine en çok ziyaret veren firmanın ilaçlarını yazmakta genellikle yani o da eşdeğerin eşdeğeri oluyor. Paylaştığım görselde konuyla alakalı Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan resmi yazıyı da görebilirsiniz.

Hasan

Mustafa bey, yaptığınız yasal olabilir fakat etik değil. Ben reçetedeki ilacın bire bir aynısını almak istiyorum belkide, o ilaçların yerine bana muadillerini verdiğinizi söyleseydiniz, ben başka eczaneye giderdim.

Taha

Birincisi eczacı söylemek zorunda değildir. İkincisi niye doktora sormuyorsun niye bana orijinal ilaç değil de muadil verdiniz diye? Üçüncüsü, eczacı stoğunu korumak adına ilacı verebilir

09 Mart 2024 13:16

Eczacının Yanlış İlaç Satışı Ve Sorumsuz Tavrı

24 Kasım 2024 14:10
Eczacının Yanlış İlaç Satışı Ve Sorumsuz Tavrı

Doğanlar Eczanesi (Bornova) Farklı İlaç!

01 Nisan 2024 14:02