Göç İkamet Hizmetleri Öğrenci İkamet İzni Sonuçları

Göç İkamet Hizmetleri Öğrenci İkamet İzni Sonuçları
20 Mart 2024 22:48

25/1/2024 tarihinde üniversite öğrenci işleri ofisi aracılığıyla yeni öğrenci ikamet izni başvurusunda bulundum. Şu ana kadar başvurumun durumu henüz değerlendirilmedi ve başvurumdan bu yana 55 gün geçti ve henüz sonuçlarımı alamadım.

9 ay süren geçmiş oturma iznimin reddi davası vardı ancak 24/1/2024 tarihinde feragat ederek davadan vazgeçtim ve Yüksek Öğrenim Bakanlığı ile Göç İdaresi arasındaki muafiyet kararıyla tekrar başvurdum. 31.1.2024

Hükümetin sonuç vermesi bu kadar zaman alıyor mu? Beklemekten başka yapabileceğim bir şey var mı?

Yorumlar (10)

Esraa
Esraa

What happened? Has it been resolved?

Arzuv
Arzuv

Merhabalar ben ikamet izini uzatma başvurusunda bulundum 25.07.2024 de üzerinden 1ay geçti daha cevap gelmedi bu durumda ne yapmam gerekiyor.?

Sonuçlandı mı?

Hala sonuçlanmadı mı? (

Ataberdi

Nasıl oldu geldi mi? Benimde dün basım diyordu, bugün değerlendirme diyor.

Lıubov
Lıubov

Arkadaşlar sorunlarınıza çözüm bulundu mu? Burada yazmakla bir faydasını gördünüz mu?

Ahmed

Bu şimdiye kadar var olan en kötü kurumdur. Dördüncü ayımdayım ve hala başvuruyu değerlendirmediler. Her gün kontrol etmek için binaya gidiyorum. Fatih'teki şube birinci katta, 109 numaralı ofiste. 4 haftadır işçi yok ve başvurularla ilgilenecek kimse yok. Masanın üstüne yığılmışlar, kimse onlara dokunmuyor bile. Çok kötü bir muamele var ve bize sürekli gelecek hafta ziyaret etmemiz gerektiğini söylüyorlar. Personelin burada olacağından emin değiliz. Bu ülkenin kurumlarından nefret etmeye başladım. Her gün dışarıda basit istekleri yerine getirmeye çalışan yoksul insanlar görüyorum, bu beni üzüyor.

Şikayeti Çözüldü

Sonuçlandı mı? Ben de 75ci günündeyim hala değerlendirme aşamasında yazıyor.

Ataberdi

Seninki geldi mi? Nasıl oldu, bende aynı durumdayım. Dün basım diyordu bugünse değerlendirme.

Ahmed

Henüz cevap yok. Hala bekliyorum maalesef.

06 Ocak 2025 20:52

Göç İkamet Hizmetleri İkamet İzni Başvuru Sonucum

28 Ocak 2024 00:28
Göç İkamet Hizmetleri İkamet İzni Başvuru Sonucum

Göç İkamet Hizmetleri Öğrenci İkamet İznimin Başvuru Sonucu 75gündür Gelmedi! Bekletiliyorum

25 Şubat 2024 22:37