Gençlik Ve Spor Bakanlığı Manisa Kula Gençlik Kampında Hayal Kırıklığı!

12 Ağustos 2024 19:10

Manisa Kula gençlik kampı Tuvaletlerden örümcek çıkıyor. Arkadaşlarımla istediğim odada kalamıyorum. Liderler inadına arkadaşlarımla en uzak odaları veriyorlar. Liderlerin kabuklu yiyecek olarak çantamızdan çekirdeği alıp kampta kendileri tüketmesi de ayrı bir komik. Küçücük bungalovda dört kişi kalınıyor. Bize başta iki kişi denilmişti. Paintball, havuz, zipline, at binme gibi birçok umutla gelip tek aktivitenin okçuluk ve halk oyunları olması da hayal kırıklığı. Odalar çok pisti, sifon çalışmıyor, şofbenden su damlıyordu. Ve sigara içmek yasaktı. Liderlerin çok üstün gibi egolu kibirli davranışları, ücretsiz diye gittiğimiz kampta liderlerin egosunu tatmin ettik. İstemediğimiz oda arkadaşlarıyla konaklamak zorunda kaldık.

Murat
Murat

Katılıyorum size sanırım çocuklarımız durumun tam olarak farkında değiller. Bir çok 5 yıldızlı otelde bile bulamayacakları güvenliği ve sağlıklı yemekleri bulacaklarından hiç şüphem yok. Bakanlık çok hassas davranıyor, benim gibi araştırma yapan aileler bu yazımızı okuyorsa gönül rahatlığıyla kampa göndermelerine vesile olur. Ayrıca şikayetvar sitesine isteyerek girmedim kampa neler götürmeliyiz diye araştırırken karşıma çıktı ve okuduğum yorumlara tamamen katılmadığım için yazmak istedim. Ben 45 yaşındayım ve 19 yaşında yıllar önce akkum Gençlik kampına katılmıştım. Unutamayacağım anılarla geri dönmüştük. Şimdi ise çocuğumunda güzel anılar biriktirmesi, özgüvenini artırmak için güzel bir fırsat olarak gördüğüm için gönül rahatlığıyla gönderiyorum.

Banu
Banu

Doğa kamplarında örümcek, böcek olması çok normal adı üstünde kamp. Arkadaşlarınızla aynı odada kalamamanız da gruplaşmayı önlemek için, zaten sadece yatmaya gidiliyor odaya. Bu kampların bir amacı da yeni insanlar tanımak, çevre edinmek, sen arkadaşınla gidip birlikte eğlenirseniz bu amaca ulaşmamış olursunuz. Kaynaşmak için bu yapılıyor. Kabuklu yiyecekler doğa kamplarında yasak evet fakat liderlerin de yemesi yasak. Liderler tecrübesiz veya bilgisiz denk gelmiş olabilir, sorumlularla iletişime geçseydiniz yardımcı olurlardı. Aktiviteler hava koşulları, malzeme koşulları ve o anki duruma göre değişiklik gösterebiliyor. Odadaki aksaklıkları da söylerseniz düzeltiyorlardı, uğraşmamışsınız. Sigara içmek de tabii ki yasak olacak.