Gelir İdaresi Başkanlığı Depremde İkamet Eden Faklı Plakalı Araçların Ek MTV Ödeme İptali

22 Temmuz 2023 14:18

Ek MTV ile ilgili düzenlenen yasada 6 Şubat 2023'te meydana gelen deprem bölgesinde bulunan ikamet eden o tarihte tescilli olan araçlar ek MTV'den muaf yazmakta. Benim aracımın plakası 55 fakat deprem bölgesinde ikamet etmekte ve hekimlik yapmaktayım. Depremi de yaşadık e devlete aracımın ek MTV'den muaf gözükmemektedir. Ek MTV'nin yasa gereği ödemenin iptalini talep etmekteyim.

Yorumlar (7)

Yiğit
Yiğit

2 yıldır deprem bölgesi Malatya'da ikamet etmekteyim. Depremi yaşadım. Araç plakam 34. Evim az hasarlı olduğu için ek MTV muafiyetinden faydalanamıyorum. Arkadaşlarımın araç plakaları 44 olduğu için hiçbir hasar sorgulaması yapılmadan direkt olarak muaf tutuldular. Ve evleri hasarsız olanlar var bu arkadaşlarımın içerisinde. Bu nasıl bir adalet? Anayasanın eşitlik ilkesine bu ayrımcılık aykırıdır. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum.

İbrahim
İbrahim

Ben Adana da ikamet ediyorum ama aracım 06 bana da vergi çıkıyor sizden ricam buna bir çözüm bulursanız sevinirim teşekkürler

Cuma
Cuma

İptal olundu mu

Derya
Derya

Hayır

Sedat
Sedat

İyi günler CİMER'e yazdım ben cevap verdiler. Depremde evi yıkık, ağır hasarlı, orta hasarlı olanlar Depremde aracı kullanılamaz durumda olanlar Birinci derece yakınını kaybedenler muafmış. İşin garibi kriterlere uymayan ama plakası 11 il de olanlar nasıl muaf tutuldu? Çevremde bu kriterlere uymayıp ama bir çok kişi var sırf plakası deprem bölgesi olan 11 ilden birinin plakası diye.

Furkan
Furkan

Bu çok büyük haksızlık. Sırf plakadan dolayı borç çıkıyor. Eğer plakam deprem bölgesi illerinden biri olsaydı yine evimin orta ya da ağır hasarlı olması şartı aranacak mıydı?

Muhsin
Muhsin

Kesinlikle adaletsizlik var çünkü deprem bölgesinde hasarsız evi olanlar bile ödemiyor. Plakası farklı yerse ödeniyor.

04 Eylül 2023 16:30

22 Temmuz 2023 17:11