Freelancer.com İşi Adı Altında Para Toplamakta

01 Nisan 2023 21:40

'Bu şirket tam olarak Türkler'in açtığı bir kazanç sitesidir. PDF formatında yazı istiyorlar ve $3000/$3600 ödeyeceklerini söylüyorlar. Düzenlenmiş bir gönderim makbuzu ile sizden ön ödeme istiyorlar. Geri vereceklerini ödemenin bu yüzden askıda kaldığını söylüyorlar dikkat edim. Freelance sitelerinden insanlara mesaj atarak telegram üzerinden iletişim kurup insanlardan depozito adı altında para alıyorlar. Ben ödemedim bunun gibi 2-3 ekiple karşılaştım ve sistemi aynı. Uğraşıp işlevsiz bir ödeme sitesi bile kurmuşlar.

Yorumlar (5)

Nihan
Nihan

Bu bahsettiğiniz işlerde honeywell ile iletişime geçen oldu mu acaba

Hacı
Hacı

Bende o şirket hakkında bir projeyle karşılaştım beni Telegram'a davet oradan yazıştık ve oranın olduğumu göstermek adına belge imzalamamı istediler bende bu isteklerinden sonra vazgeçtim zaten Telegram'a geçince anlamıştım bir şeyler olduğunu

Ali

Aynı durumla ben de karşı karşıyayım. Benden bir miktar para istediler Karşılığında maaş vereceklerini söylediler. Benden aldıkları parayı Bitcoin denilen bir uygulamada tutuyorlar. Ne yapacağımı bilemedim Acil yardım talep etmekteyim

Ali

Flow denilen bir Bitcoin uygulamasında tutuyorlar

Selçuk
Selçuk

Aynen çoğu yazarlık veya logo tasarımları gibi işlerde sözde şirket kuralları diye para isteyip iş yaptırmaya çalışıyorlar bu hafta 2. Ci müşteri aynı durum ve aynı yöntem hatta ss de attım adamlar para alıp paramızdan para kazanmaya çalışmaktalar.

Freelancer Platformunda Yaşanan Şüpheli İşlem

25 Şubat 2025 18:37
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Onayım Dışında Hesabımdan Para Çekildi

10 Ekim 2025 20:40