Ferda sonuçtan çok memnun

Fırat Üniversitesi Hastanesi Hemşirenin Üslubu Ve Davranışlarının Yanlışlığı

17 Mayıs 2024 16:24

11.05.2024 tarihinde küçük oğlumun solunumunun düşük olması sebebiyle acil servisten çocuk alerji bölümüne yatışımız yapıldı. Bizden sorumlu olan hemşire, b*** isimli bir hemşireydi. Çocuğum hakkında bir şey sorduğumda veya bir şey söylediğimde, 'bana işimi öğretme' diyerek egosunun yüksek olduğunu ilk etapta anladım. Ben sadece 6 yaşındaki oğlumun hassasiyetlerini bildiğim için ona bir ricada bulunmuştum. Daha sonra iki çocuğuma da astım teşhisi konuldu ve tedaviye başlanılacağı söylendi. En son prof. Dr. *****ın çıkış yapmamızı söylemesinden sonra kendisini beklememizi istedi. İlaçları anlatırken, hastane yorgunluğu ve üzüntü sebebiyle anlamakta güçlük çektiğim için not almak üzere kağıt rica ettiğimde, 'anlatıyorum işte, anlaşılmayacak bir şey yok' diyerek yine hoş olmayan bir üslupla yaklaştı ve bilgi vermeyi yarıda bırakarak hemşire masasını terk edip başka bir hastaya gitti. Ventolin ve cortair ilaçlarının serumla karıştırılıp kullanılması ve astım ilacının aparatının nasıl kullanılacağı hakkında bilgi vermedi. Bu yüzden çıkış yaptıktan sonra dr. ****ın yanına giderek ilaçların kullanımı hakkında bilgi almak zorunda kaldım. Diğer hemşireler oğlumla ilgilendiğinde ne kadar sevecen ve sempatiklerse, ****hemşire o kadar ilgisiz, alakasız ve kaba idi.

Bu sebeplerden dolayı, yaşadığım bu durumun diğer hastalar tarafından yaşanmaması adına, hastanede çalışan bu hemşirenin uyarılmasını rica ediyorum. Prof. Dr.*****, hastasıyla konuşurken soruları kibar bir şekilde yanıtlarken, *** hemşirenin kibirli tutumunun düzeltilmesini talep ediyorum. Gerçekten sabrı kısa ve üslubu hoş olmayan bir insanın hemşirelik mesleğini sürdürmesini uygun bulmuyorum, çünkü sabır bu mesleğin en önemli etkenlerinden biridir. *** hemşirenin aksine, genel çocuk bölümündeki****hemşire ve **** hemşireye ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etmek isterim. Saygılarımla.

Ayşegül sonuçtan hiç memnun değil

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Sıra Problemi

18 Nisan 2024 16:44
Gülşah sonuçtan hiç memnun değil

Acil Serviste Hemşirelerin Saygısız Ve İlgisiz Davranışı Nedeniyle Çocuğumun Sağlığı Tehlikeye Girdi

24 Ekim 14:12
Meltem sonuçtan hiç memnun değil

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi

04 Ağustos 2023 12:50