Fiat Egea'da Gaz Yememe Sorunu Ve Servis Yetersizliği

24 Kasım 2024 18:46

Fiat Egea 1.6 DCT 2022 model olan aracımda, henüz 48 bin kilometrede olmasına rağmen gaz yememe sorunu yaşadım. Hava yaklaşık 5 derece soğuktu. Arabayı çalıştırdım, biraz bekledim, sonra yola çıktım. İki dakika sonrasında, ışıkta durduğumda, arabaya gaz basmama rağmen sanki çok az basıyormuşum gibi 3-4 km/h ile gidiyor. Gaza az da bassanız, dip bile bassanız bu hızda gidiyor. Sonra birden gaz yiyor ve bir sonraki ışıkta yine aynı şeyi yaptı. Beş dakika gibi bir süre sonra düzeldi. Sebebi ne olabilir? Bu sıkıntıyı yaşayan kişiler olmuş ama hiçbir servis bir hata tespiti yapmayıp, 'yapması normal' diyerek araç sahiplerini göndermiş. Bunu yaşayan ve çözen arkadaşlara sesleniyorum: Problem nedir, neyden kaynaklı olabilir, ne yapmak gerek?

profile profile
15 Mayıs 2025 15:09 (Şikayetten 5 ay sonra)

Yorumlar (17)

Tamer

Merhaba, sorununuz çözüldü mü acaba ne şekilde hallettiniz? Benzer durum benim aracımda da var ve size masraf çıkardı mı onu merak ediyorum, teşekkürler.

Ömer

Evet. Kesin çözüldü. Sorunun aracı sürekli devirsiz ve kısa mesafe kullanmaktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Servistende teyit aldım bu konuda. Bir sorun olmasa bile birkaç ayda bir yapmayı önerdiler adaptasyonu.

Ömer

Arkadaşlar 2 yöntem var düzeltmek için, 1. Servise gidip şanzıman baskı kavrama adaptasyonunu PC den yapılması. 2. Bunun manuel olarak yapılması. Aracınızı manuele alin. 1-2-3-4 seklinde hafif gazla vites atarak ilerleyin. Müsait bir alanda manueldeyken sertçe durun. Şanzıman 4-3-2-1 saysin. Bunu 3 defa yapın kalibrasyon tamamdır. Şanzıman sizin tepkilerini ölçer hatırlar ve sunar. Ara sıra eco'dan çıkıp gazlayın. 130 ps makineyi uyutmayın. Bir arkadaşın önerisiyle bunları yaptım ve olumlu sonuç aldım arkadaşlar. Bilginiz olsun.

Samet
Samet

Aynı sorunu yaşadım bu çözümü deneyip sonuçlarını yakın zamanda paylaşacağım umarım sorunum çözülür aracımın garantisi devam ediyor ama servis süreçleriyle uğraşamayacak kadar yoğunum

Muharrem
Muharrem

Ömer bey sayenizde büyük bir masraftan kurtuldum ışıklarıda rampada durunca gaz yemiyordu gitmediğim yer kalmadı servis dahil en son ABS beyin değişti bu kez yokuş kalkış çalıştı fakat geç gaz oluyordu dediğinizi uyguladım sorun tamamen çözüldü çok teşekkür ediyorum

Tamer

Ömer Bey merhaba, manuel adaptasyon işlemi kalıcı çözüm oldu mu gerçekten aracınız hala sorunsuz mu? Egea şanzıman adaptasyon diye arattım sizin tarif ettiğiniz şekilde bir prosedüre internette rastlamadım, çözüm oluyorsa gerçekten ilginç.

Ömer

Banada Egea grubundan bir arkadaş önerdi. Uyguladım sorunum tamamen çözüldü. Motorun sıcaklığına dikkat etmedim. Önemli olduğunu da sanmıyorum. Neden 4. Vitese kadar yapıldığına gelince üretimde öyle programlandığını düşünüyorum. Kalibrasyon yapınca şanzımanın hafıza sıfırlanıyor çünkü. Bilgisayara format atmak gibi düşünün. Kontak açıp kapatmaya gerek yok. Durana kadar frene basın sonrada yeniden hareketlenin. Emin olmak için 5-6 kere yapmıştım. Kalibrasyonu yaptıktan sonra 15-20 dakika yüksek devirli sürüşte yaptım. Dediğim gibi sorun tamamen çözüldü. Büyük ihtimal şehir içi devirsiz kullanımdan kaynaklanan bir problem.

Emir

Aracın motorunun sıcak olması önemli mi bir de neden 4. Vitese kadar yapıyoruz bu işlemi neden 6. Vitese kadar değil ve 3 kere bu işlemi yaparken her durduğumuz da kontağı kapatıp tekrar mı çalıştırmak gerekiyor?

Servise götürdünüzmü acaba

Mgs
Mgs

Sorunu cozebildinizmi 2016 Egea aracımda aynı soru oldu

Sorunu çözemedim maalesef.

Taner
Taner

Bende de aynı sorun var 2023 urban otomatik var arada gaz vermeme rağmen araç gitmiyor olduğu yerde 3-5 saniye kalıyor geçenlerde bu sorundan sebep bütün arıza ışıklarını yaktı zor bela servise gittim fakat hiçbir sorun gözükmüyor dendi siz bir sonuç alanildinizmi?

Emir

Servis nası sorun gözükmüyor diyor anlamış değilim maalesef bir çözüm bulamadım ama bende arıza ışıklarını yakma gibi bir durum yaşanmadı geçen tekrar bu durumu yaşadığım da araca hiç gaz vermedim kendi normalde frenden ayağınızı kaldırınca gidiyor ama devir 2 bine kadar çıktı ve indi araç yerinden kıpırdamadı bile anlamış değilim.

İsmail

Üstadım bende yeni aldım ve 2-3 kere yaşadım ara ara yapıyor neden acaba çözebildinmi sen

Yusuf
Yusuf

Öncelikle Allah kurtarsın hepinizi bende 2023 Egea Sedan otomatik dizel araç var bende 3500 km de turbo arızası verdi yaklaşık serviste garantiden yapıldı 1 ay gibi bir zaman oldu aynı sizin sorununuz gibi servise ilk gittiğimde partikül dediler sözde yaptılar olmadı ikinci gittiğimde yakıt hava boruları dediler sözde yaptılar yine olmadı üçüncü gidişimde bu sefer turbodan şüphelendiğini söyledi ama tam bir testten geçtikten sonra rapor sunulacak genel merkeze bakalım ne olacak (eğer sizde benim gibi raporlu araç olarak Fiat aldıysanız Allah kurtarsın)

Emir

Hayır bir çözüm bulamadım ara sıra hala yapmaya devam ediyor

Fiat Egea'da Düzensiz Gaz Tepkisi Sürüş Güvenliğimi Riske Atıyor

İbrahim
19 Ağustos 2025 23:21

Fiat Egea 1.6 Multijet Lounge Otomatik Kalkışta Gaz Tepkisi Sorunu

Cem
21 Aralık 2023 09:48
Talha sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Cross'un Klima Ve Direksiyon Sorunları

Talha