Murat sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Yazılımsal Sorunu Çözülemiyor

25 Temmuz 2023 12:03

2021 model Fiat Egea Sedan 1.6 dizel lounge Plus güvenlik paketi araç ilk günden beri yazılımsal sorunlar yaşıyor. Araçtan inmeden önce multimedia ekranını power off yapmadan kontağı kapatırsam yaptığım birçok ayar ya fabrika ayarlarına geliyor ya da başka ayara geçiyor. Bazı ayarlarda hiç değişme olmuyor. Şerit takip sistemi ayarı değişiyor. Direksiyon şiddeti ya da uyarı seviyesi değişiyor. Ön ve arka park sesi hassasiyeti değişiyor. Oto parkta duvara iyice yaklaşırken bu ayarın hatası yüzünden duvara çarpabilir. Anahtarsız çalıştırma saçma çalışıyor. Anahtarla araca yaklaştığında kapıları açmak istediğin zaman hemen açmıyor bir iki saniye bekletiyor ya da elinle kapı kolu sensörünü birkaç kez tetiklemek gerekiyor. Ama bagaj tarafında olay biraz daha farklı. Ayakla bagaj açma çalışmadığı gibi elinle düğmeye basıp açmak istediğinde kapılardaki bekleme olayı olmuyor ve bagajı hemen açıyor. Bagajda anahtarı unutursan bagajı tekrar geri açma sistemi o da aynı şekilde. Zaman zaman start-stop devredeyken debriyaja basınca arka parkları kontrol et uyarısı veriyor ama ışıklarda sorun yok. Yakıt tüketimi 100 km/l değişiyor. Yaptığım ayar değişiyor. Bazen sabahları aracı açtığımda bu ayarların değiştiğini görüyorum ve Türkçe'den İngilizce'ye dönüyor. Emin değilim ama sanırım birkaç kezde almanca olmuştu.

Arka koltuk emniyet kemeri uyarı ikazları sadece 1 kere 3 koltuk kırmızı ışık olarak yanıyor ve sonrasında sönüyor. Arkada oturan kişilerin güvenliğinden emin olamıyorum, emniyet kemeri takılı mı değil mi belli değil. Sesli ya da ışıklı bir uyarı tekrar vermiyor. Ve bu sistemin araçta olmasının amacı ne ve ne işe yarıyor? Otomatik uzun far asistanı önümde araç olmasına rağmen açtığımda direkt uzunlar açılıyor, o da diğer araçları rahatsız ediyor. Bazen uzunlar otomatikte olmasına rağmen selektör yapınca uzunlar takılı kalıyor. Multimedyanın ses seviyesi çoğu zaman kısık kalıyor. O da bazen araya giren navigasyon seslendirmesi ya da sesli komut verme gibi durumlarda otomatik sesi biraz kıstığı için oluyor ve ses seviyesi o şekilde kalıyor.

Zaman zaman bu kısıklığı kendiliğinden düzeliyor ve ses normale geliyor. Ama %90 doksan kısık ses var. Ve buraya sığdıramadığım birçok şey var.

25 Temmuz 2023 12:53 (Şikayetten 49 dakika sonra)
06 Kasım 2023 08:21

Daha önce de belirttiğim gibi, Sorunlar devam ediyor. Ve Her ne hikmetse kimse çözemiyor. Benimde yeterli zamanım olmadığı için işin peşine düşemiyorum, Aracı servise bırak bakalım deniliyor ama her seferinde aynı sonuç olduğu için baktırmak istemiyorum. Can sıkıcı ve üzücü bir durum Daha önceki aracımda 2015 model Egea idi hatta ilk sipariş veren 2000 kişi içindeydim severek biniyordum, Ama şimdi zihnimde keşke Fiat/TOFAŞ Egea almasam daha mı iyi olurdu diye pişmanlıklar yaşıyorum. Önceki aracımı severek ve hevesle soranlara tavsiye ediyordum. Lakin bu sefer utanarak pişmanlığımı gizlemeye çalışıyorum. Aracımın özelliklerini duyup nasıl olduğunu soranlara cevap veremiyorum. (Fiat zaten bunu yapamazdı v. B. :) :( ) Bu sorunlardan dolayı sık sık dalga geçildiği de oldu hem benimle hem de araçla Sanırım Bazı özelliklere verdiğim para tek kullanımlık Olduğu için artık umursamadan binmeye çalışıyorum ve işin en kötü tarafı bu sıkıldığım aracı ikinci el olarak satarken aracımdaki bu çalışmayan ve sorunlu özelliklerden dolayı alıcıya ne diyeceğim. Ya olduğu gibi sorunları ile birlikte satmaya çalışacağım. Ya da yalan söyleyerek alıcıyı kandırıp satacağım. Bu durumda aracımı Fiat bayilerindeki ikinci el bölümüne satmak istesem ya da aracımı yenilemek istiyorum diye bayii ye gitsem benim aracımın fiyatını bu sorunlardan dolayı düşürüp mü alırlar, yoksa bana haksızlık yapmadan aracın gerçek değerinde mi satın alırlar. (Başkasına da satarken dürüst olurlar mı acaba).

16 Aralık 2024 01:30

Geçen hafta sözde yeni yazılım yüklendi. Aracı teslim aldıktan sonra eve giderken start stop bir kere çalıştı ondan sonra bir daha çalışmadı. Bıktım artık.

Yorumlar (5)

Muharrem
Muharrem

Sorun çözüldü mü acaba ben de bakıyorum bu araçlara çözülemeyen sorunlar ise bizde bilelim.

Murat

Hayır Start stop arızası devam ediyor. Ayakla bagaj açma da çalışmıyor.

Nurettin
Nurettin

Sorunun çözüldü mü bilmiyorum bende de farklı sorunlar vardı geçen gittim yeni yazılım attılar görünen sorunlar çözülmüş gibi. Ama 3 sene sonra çözüm buldular tabi bütün problemler çözüldüyse.

Murat

Hayır Start stop arızası devam ediyor. Ayakla bagaj açma da çalışmıyor.

Berkay
Berkay

2021 Hatchback Lounge aracımda da aynı problemler vardı. Ekstra olarak bende km/h mph olarak değişiyordu. Kadran Almanca tablet İngilizce oluyordu vs. Bir tek profil adımı ve resmini hatırlıyordu geri kalan tüm ayarlar değişiyordu. Bunun tek bir çözümü var aracınızdaki kadran ve teyp yazılımları güncellenecek. Servise götürdüğünüzde servis sadece 1 sürüm üste güncelliyor ve sorun haliyle düzelmiyor bundan dolayı servisteki personelden ne kadar sürüm güncellemesi varsa hepsini yapmasını istemeniz gerekiyor. (Benim aracımda 11 tane yüklenmemiş güncelleme vardı, direkt olarak son sürümü yükleyemiyorlar) Kapıları açmaması, anahtarsız girişe tepki vermeme durumlarına ek olarak ilerleyen zamanlarda bir de "Keyless Entry kontrol ettirin" vb. Gibi bir hata vermeye başlayacak ve start & stop tuşu da tepki vermeyecek zaman zaman. Kumandadan kapıyı açmak için ard Arda bastığınızda araç 5-6sn sonra kadar kaç kere bastıysanız kapıyı açmaya çalışacak vs. Bu sorun içinde kumanda pilini değiştirmeniz gerekiyor.

Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yunus
24 Temmuz 2023 19:30
Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Araç Ayarını Kendisi Değiştiriyor. Oto. Kapı Kilitleme Ve Yakıt Tük.

Oğuz
27 Eylül 2023 16:55