Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Yakıt Fazla

09 Şubat 2024 04:49

2016 model Fiat Egea 1.3 Multijet aracımı satın aldım. Aracımın yakıt tüketimi oldukça yüksek. Depoyu tamamen doldurup kilometre sayacını sıfırladıktan sonra, en son iki gün önce yakıt aldım. Şehir içinde 188 kilometre için 767,59 TL tutarında yakıt harcadım. Bu hesaba göre kilometre başına 4,83 kuruş yakmış oluyor. Mazotun fiyatı yüksek olduğunu anlıyorum ancak aracı satın almadan önce 'az yakıyor' denildi. Bazılarına sorduğumda aracımın yakıt tüketiminin iyi olduğunu söylüyorlar, bazıları ise bu markanın araçlarının genelde böyle olduğunu belirtiyor. Bence bu aracın motoru, kasasına göre küçük kalıyor ve kasa ağır olduğu için yakıt tüketimi artıyor. 2008 yılında Doğan sl marka bir araç satın almıştım ve o araç da çok yakıyordu. Aracıma komple bakım yaptırdım ve LPG tesisatını tamamen değiştirdim. Kaliteli bir tesisat olmasına rağmen araç hala çok yakıyordu. Anlaşılan o ki Fiat marka araçlar genellikle bu şekilde yüksek yakıt tüketimine sahip.

04 Haziran 2024 10:02

Fiat Egea Cr2023 model bir araç aldım ve yakıt tüketimi konusunda hayal kırıklığına uğradım. Yakıt tüketimi oldukça yüksek; kamyon gibi yakıt tüketiyor. Performans açısından ise 50 CC'lik bir motosikleti andırıyor. Bu aracı tasarlayan mühendise selam olsun. Fabrika verileri ile uyuşmuyor, 9 litre altına tüketim düşmüyor. Çekiş gücü yetersiz; rampada aracı itme isteği uyandırıyor.

09 Şubat 2024 09:59 (Şikayetten 5 saat sonra)

Abdulkadir
Abdulkadir

Bende de maalesef aynı sorun söz konusu ilk aldığımda uzun yolda 1,78 yakmıştı sonra uzun yola hiç çıkmadım ama şehir içi çok fazla yakıyor km de 3.49 yakıyor maalesef 1.3 Multijet normalde ödüllü bir motor fakat son zamanlarda ki şehir içi sarfiyatı beni çok şaşırtıyor trip a yı sıfırlayıp ölçüyorum 177 km ye 604 TL harcamış bu rakamlar çok fazla ne yapacağız bilemiyorum

Yusuf

Benim araçta aynı 2017 Egea 1.3 dizel 12 litre civarı yakıt tüketimi.

Ahmet

Partikül temizliği Enjektör bakimi yaptırdım bir de aracıma stag 1 yazılım yüklüymüş orijinal yazılıma cevittirdim şu an en son 3.40 a düştü şehir içi benim araçta 100 km 10 12 litre gösteriyordu şu an 6.5 7 litre gösteriyor yol bilgisayarı

Fiat Egea 2016 1,3 Neden Çok Yakar

12 Haziran 2024 08:36