Fiat Doblo Şarj Sıkıntısı

07 Aralık 2023 20:57

2016 model 1.3 Doblo'nun akü şarj sorunu çözülemiyor. Şarj dinamosu değiştirildi, akü değiştirildi; fakat araç şarjı kesiyor ve aküyü boşaltıyor. Start-stop sistemi devre dışı kalıyor. Sorun, akü üzerindeki sensör kablosu çıkarıldığında şarj oluyor ancak daha sonra tekrar şarj kesintisi yaşıyor. Bazen şarj kesintisi yaşamıyor, bazen yaşadığı oluyor. 3 gün boyunca sorun yaşamadığı oluyor ama günde 3 defadan fazla sorun yaşadığı da olabiliyor. Lütfen bir çözüm bulun. #fiatdoblo

08 Aralık 2023 09:16 (Şikayetten 12 saat sonra)

Yorumlar (10)

Erdi bey size nasıl ulaşırım

Saadettin

Aynı olayı ben yaşıyorum dün elime kontrol kalemi ve multimetreyi aldım ve akünün + kutup başını söktüm aküyü ölçtüm 13,5 v var sonra araya kontrol kalemini bağladım kaçak var yanı her şey kapalı kapılar kilitli baktım multımetreylen ölçtüm 12,3 volt alıyor ve teker teker sigortalrı yerin den çıkarıp taktım ve Sigorta F01 bir de kaçak kesildi F01 de bcm kafası çekiyor bu nu biraz araştır dım bcm Gövde control birimi parazitten bahs ediliyor olduğu zaman kısa zaman da aküyü bitiriyor motor çalıştığı halde ve belkide şarj a da mani oluyor. Yarın sanayi e gideceğim herhalde bcm değişecek veyahut tamir olacak Şimdilik bu kadar

Merhaba sorunu cozebıldınızmı

Erdi bey size nasıl ulaşırım

Aynı problem bende de var yardımcı olur musunuz kimse bulamıyor sorunu

Erdi

Sorunumu servis çözemedi sanayide bir ustamız buldu sigorta beyninden çıktı

Erbay
Erbay

Hocam merhabalar yine aynı Doblo 1.3 2016 kullanıcısıyız sorunu çözdünüz mü? Eğer çözdüyseniz nasıl çözdüğünüz konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Yukarıda yazdım

Aynı problem bende de var yardımcı olur musunuz kimse bulamıyor sorunu