Banu sonuçtan hiç memnun değil

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Palyatif Servisindeki Tutum Sorunları Üzerine Değerlendirme

14 Temmuz 2024 14:39

Feriha Öz Hastanesi palyatif servisinde çalışan bazı doktorların hasta yakınlarına karşı tutum ve davranışları uygun değildir. Hasta yakınının sorduğu sorulara 'vaktimi alıyorsunuz, başka hastalarla ilgilenmem lazım' tarzında bir cevap verilemez ki tarafımla sadece 5 dakika konuşmuştur. Beni belki sadece 2 kere görmüştür. Asistan doktorların işlerine geldiği zaman 'hastanızın doktoru benim', ama bir eleştiri yapıldığı ya da hatalı bir durum olduğu zaman 'uzman doktorla görüşün' tarzı sorumlulukları üstünden atma çabaları hoş değildir. Kendileri tarafından hatalı evrak verilmesi, hatalı bilgi verilmesi karşısında bunların hatalı olduğunu ilettiğimizde 'affedersiniz' demek yerine sürekli savunma mekanizması ile çalışıp karşı tarafı dinlememek kendilerinde huy olmuştur. Hastamızla ilgilendikleri için buradan tekrar teşekkür edeyim ama bu tutumlar hoş değildir. Başka hasta yakınları da bundan şikayetçi olmalarına rağmen dile getirememektedir. Saygılarımla

18 Ağustos 2024 15:19

Kocaeli Devlet Hastanesi Cildiye Doktoru Ve Asistanı