06 Mart 2024 16:09

Emlakjet sitesinden Ankara'da 2 Mart 2024 tarihinde yayınlanan 14792616 numaralı kiralık daire ilanı için F*** Ö******** ismini kullanan bir şahıs ile iletişime geçtim. Daire, aynı bölgedeki diğer ilanlara kıyasla çok daha temiz, bakımlı ve uygun fiyatlı görünüyordu. İddiaya göre evde oturan kiracı, 5 Mart 2024 Salı günü taşınacaktı ve o gün eve gidip bakabilecek ve sözleşme yapabilecektik. İlanı 3 Mart'ta gördüm ve aradım, ancak birkaç kez meşgule düştü. En sonunda ulaştığımda, başka müşterileri olduğunu ve Salı günü onlarla görüşeceğini, ancak kesin bir karar vermediğini belirtti. Eğer benim kararım kesinse, kapora yatırmamı ve böylece ilanı siteden kaldıracağını söyledi. İlk olarak kiranın yarısı kadar bir miktar ön ödeme talep etti, yaklaşık 7000 TL olacaktı. Ben de 2000 TL gönderdim. 'Hayırlı olsun, ev sizindir' dedi ve Salı günü için randevulaştık. Ancak daha sonra kendisine ulaşamadım ve telefonunu kapatmıştı. Belki 2000 TL kimilerine çok gelmeyebilir, ancak ben bir öğrenciyim, maddi durumum kısıtlı ve acil olarak taşınmam gerekiyordu. Emlakjet sitesinden bu durumla ilgili gerekenin yapılmasını talep ediyorum. Anlamadığım, bu siteye herkes rahatlıkla ilan verebiliyor mu? İlan verenlerin kimlik bilgileri veya güvenlik amaçlı herhangi bir doğrulama sürecinden geçip geçmedikleri konusunda şüphelerim var.

06 Mart 2024 17:30 (Şikayetten 1 saat sonra)

Sayın Müşterimiz, Bildiriminiz kayıt altına alınmış olup, çözüm süreciniz başlatılmıştır. emlakjet.com web sitemiz ve hizmetlerimiz hakkındaki talep ve önerilerinizi web sitemiz üzerinden bize ulaşın formunu doldurarak bize iletebilirsiniz. Saygılarımızla , Emlakjet

06 Mart 2024 17:39

19 Mayıs 2024 22:06