Eminevim'in Farklı Bilgi Verip Mağduriyetime Sebep Olması

Özcan
21 Temmuz 2023 20:10

Ben Konut / Taşıt için 1557643 numaralı üye olarak Diyarbakır Eminevim'e faizsiz olması ve helal kazanç olduğunu düşünüp kendi adıma ( Özcan B**) kaydımı oluşturup kaydoldum. İlk kayıt esnasında 2022 Yılında şube müdürü H** Ş** Bey bizlere bir ay ödememe durumunda sonraki aylarda telafi edilebileceği ancak herhangi bir şekilde teslimat tarihinin ötelenmeyeceğini söylemesine rağmen deprem nedeniyle evimizin hasar alması ve o dönemde dışarıda kalmamız sebebiyle Şubat 2023 aya ait taksiti deprem psikolojisi ve şartları nedeniyle ödeyemedim. İlk kayıt esnasında bize söylenildiği gibi teslimat öncesinde herhangi bir tarihte ödeyeceğimi düşünüp ödemeyi yapmadım. İlk kayıt esnasında şube müdürünün tayini çıkıp yerine A** A** adında birisi gelmesine rağmen yine olumsuz hiçbir bilgi verilmedi ve diğer taksitleri de herhangi bir gecikme olmadan ödeyip devam ettiriyorum. Bugün itibarıyla normal planlanan teslimat Kasım 2023 tarihi olması gerekirken Diyarbakır Eminevim tarafından M** F** adında şube yetkilisi telefon etmesiyle teslimatın şubat ayındaki taksitin ödenmemesi sebebiyle dondurulduğu ve Aralık ayına ertelendiği bilgisini aldım. Kendilerine önceki şube müdürleri tarafından böyle bilgi verilmediğini ve depremzede olduğumu söylememe rağmen yardımcı olamayacaklarını söylediler. Ben de itirazımı dile getirdim ancak değişen hiçbir şey olmadığını anlayınca organizasyon için verdiğim 50 bin tl nin yanacağını bile bile üyeliğimi sonlandırmak istedim ancak yatırmış olduğum paranın iadesini de 6 ay sonra yapabileceklerini söylediler. Bu hususu ilk defa duydum çünkü ilk kayıt esnasındaki şube müdürü dahil sonrasındaki hiçbir Eminevim müdürü ve yetkilileri iptal durumunda organizasyon ücretinin hemen yanacağı ancak diğer paranın hemen hesaplara geçeceğini söylemişlerdi. Şimdi ise tam tersi söylenilip ilk kayıt esnasında 15-20 sayfadan oluşan sözleşmede hepsi yazılıydı diye söyleyip yetkili kişilerin o anki söylemlerinin yanıltıcı mahiyette olduğunu düşünmeden yardımcı olmayacaklarını söylediler. Eminevim Türkiye yetkilisinden ricam hem depremzede olmam hasebiyle hem de bana yanlış bilgiler verilmesi nedeniyle bu konudaki mağduriyetimin acilen giderilip ödemeyi yaptıktan sonra teslimat ayının tekrar Kasım ayına çekilmesini ivedilikle istiyorum. Aksi durumda Sözleşmedeki hükümlerden farklı şeyler söyleyen ilgililer hakkında ve hem adli hem de idari haklarım saklı kalmak kaydıyla gereken tüm mecralara başvuru yapacağımın bilinmesini istiyorum.

profile profile profile
28 Temmuz 2023 11:37 (Şikayetten 6 gün sonra)

Hakan

Organizasyon ücretini de geri aldınız mı ne kadar sürdü

Özcan

Yok hocam organizasyon ücretiyle ilgilenmedim sadece depremzede olmama ve evimiz de deprem sırasında hasar almasına rağmen Şubat taksitini ödemeyi unuttum diye herhangi bir uyarı mesajı dahi olmadan teslimat tarihini bir ay ertelediler ve bu hususla birlikte birçok hususu bu süreçte öğrenmiş oldum. Örneğin üyeliğimi sonlandırıp yatırmış olduğum taksitleri istediğimde bana yatırılan toplam tutarı 6 ay sonra hesabıma geçeceğini ilettiler ben de bu hususu ilk defa duyduğumu söylememe rağmen yine de kabul etmediler ben de üyeliğimi sonlandıramadım. Müşteri hizmetleri akabinde sizleri aradığı zaman ise sadece sözleşmeden bahsedip bütün bu hususlar sözleşmede yer alıyordu o yüzden düzgün okuyup imzalasaydınız diye alaycı üslupla yardımcı olamayacaklarını dile getirdiler maalesef

Serpil
21 Eylül 2024 17:50
Eminevim Ev Alma Sürecinde Yaşanan Aksaklık Ve Gecikme Sorunu
Muammer sonuçtan hiç memnun değil

Eminevim Habersiz Yapılan DASK Ve Sigorta Problemi

Muammer