Berat sonuçtan hiç memnun değil

Dr. Pets Veteriner Kliniği Kedinizin Yaşamasını İstiyorsanız, Sokağından Bile Geçmeyin!

23 Mart 2024 15:42

5 Şubat gecesi kedimizi idrar yapamama sorunuyla buraya getirdik. Gece Göktürk'te açık olan 2-3 veteriner kliniği arasından yolumuz buraya düştü, keşke hiç düşmeseydi! Uygulanan 3 günlük tedavi sonrasında kedimiz iyileşme göstermediği gibi daha da halsiz ve iştahsız hale geldi. Bunun üzerine doğrudan farklı bir veterinere gitme kararı aldık ve WhatsApp üzerinden uygulanan ilaçların isimlerini talep ettik. Ancak uygulanan ilaçların isimlerini paylaşmadılar. Kısa bir süre sonra, veterinerin aynı zamanda sahibi olduğu klinikten (sözde) cerrah hekim beni arayarak, hayvanı bir de kendisinin görmek istediğini, cerrahi uzmanı olduğunu ve bu zamana kadar çözemediği hiçbir vaka olmadığını iddialı bir şekilde telefonda belirtti. Bu sözlerine kanarak tekrar geri döndük. O telefon aramasını açmam ve farklı bir veterinere gitmemem, hayvanımızın ölüm fermanını o gün imzalamam oldu. 9 Şubat'ta tekrar gittiğimizde kedimizin bağışıklık düzeyi (WBC) 2.62 idi, yani kabul edilen sınırın (5.5) altında ve Corona virüsü pozitif çıkmıştı. İdrar yolu enfeksiyonunun rahimden kaynaklanabileceği, bir an önce kısırlaştırılması gerektiği ve en kesin çözümün bu olduğu söylenerek, 3 gün sonra kısırlaştırma operasyonuna alındı. Kedimizin bağışıklığının çok düşük olması ve enfeksiyonel durumunun sadece varsayımlarla belirtilmesinden ötürü (ultrason veya test yapılmadan) kısırlaştırma operasyonuna sıcak bakmadığımızı ve sonrasında bir tarihte karar vereceğimizi belirtmemize rağmen... Bu operasyon sonrası kedimiz 5 gün klinikte kaldı. 5 gün sonra ishal problemi ile taburcu edildi. İshal olan hayvanımız için 1 hafta kullanmak üzere Reflor isimli ilaç verildi. Dikişlerini aldırmak için gittiğimde ishal sorununun hala devam ettiğini belirttim ve bana farklı bir hap verip, 5 gün kullanmamı önerdi. Artık çözüm üretemeyeceğini anladığımdan, deneyimli bir veterinere gitme kararı aldık ve amatörlüğün asıl boyutu da burada ortaya çıktı. Kedimizdeki Corona virüsünün çoktan FIP'e dönüştüğünü, iç organlarını sarmış olduğunu ve artık son evresine geldiğini bu veterinerde fark ettik. Ezbere tedavi ve ihmalkarlıklar sonucu 3 haftada gelişen ve ilerleyen FIP hastalığını, deneyimli bir veteriner 3. gününde anlamıştı. Tedaviye hemen başlasak da, çabalarımız kedimizi kurtarmaya yeterli olmadı ve maalesef vefat etti. Kedimizin iyi olması için tam yetki verdik ve 3 haftada 41.946 TL ödedik. Karşılığında kedimizin cenazesini aldık. Hesabı artık yargıda görülecek.

03 Aralık 2024 22:59 (Şikayetten 8 ay sonra)

Yasal süreci merak ediyorum

Zhanna
Zhanna

Benim de yıllar önce sari kedimi aynı şekilde tedavi ederiz ameliyat dedi onca para verdik kedim melek oldu, sokak kedisi bizim bahçede bakiyorduk, sonra şarlo diye kedimi göz ameliyat için götürdüm, bayan veteriner sahibi o verin. O ameliyat etti kedimin gözü daha kötü oldu, yeni sokaktan yavru kedi bulduk ama çok küçüktü, karnında yarık vardı, onu orada çalışan genç çocuk vardı anestezi olmaz ölür dedi canlı dikti kedi evde öldü, bir gün sokaktan yavru kedi görürdüm acil oldu için iç dis parazit için çok para aldılar, ve sokak hayvani iskonto yapmadılar, çok pahalı bir yer

Nuray

Gözlerimle gördüm yürüyen. Mama yiyen bir hayvanın ameliyat bahanesiyle nasıl katledildiğini! Savcılığa, veterinerler odasına şikayetlerim var. Ama nedense ellerinde hiçbir tutarlı belge olmadığı halde bu kişiler serbestçe dolaşıyorlar! Konu hayvan olunca meta gözüyle bakılıyor demek ki!

12 Kasım 2023 13:38

Ervet Veteriner Kliniği Şikayetçiyim