Osman sonuçtan hiç memnun değil

Doğru Cevap Eğitim Kurumları Ücret İadesi Yapmıyor

26 Aralık 2023 11:08

Çocuğumu özel Matematik dersi için Doğru cevap kurs merkezinin Etimesgut Ahimesut şubesine kayıt yaptırdım ve dedikleri meblağı ödemek için üç gün zaman istedim ve ikinci gün 3 Ekim tarihinde peşin olarak belirttikleri hesaba havale yaptım. Kurs merkezi ile anlaşmamızda dersin çocuğumla birebir ders anlatımı ve soru cevap şeklinde olacağı konusunda mutabakata vardık. Çocuğum ilk başlarda dersi öğretmenin az işlediğini daha çok kendi başına soru çözdüğünü söyledi. Diğer günlerde de çocuğu sınıfa gönderip soru çözdürüldüğü birebir ilgilenmenin çok az yapıldığını gördük. Biz durumu kurum ile görüştük sorunun giderileceğini söylediler ve çocuğum bir süre daha gitti. Sorun çözülmeyince kurum ile görüştük sorunun düzelmediğini belirttiğimizde bize ikinci bir öğretmen önerdiler. Fakat önerilen öğretmenin zamanı uymayınca ve sorun çözülmeyince para iadesi teklif ettiler bizde kabul ettik. 3 Ekim'de ödediğim ücretin iadesi için 11 Ekim'de kurumun istemesi üzerine hesap bilgilerimi WhatsApp üzerinden gönderdim. 16 Ekim'deki yazışmamızda iadenin yapılmadığını belirttim kurum yetkilisi başında bir iş olduğundan iadenin en kısa sürede ödeneceğini belirtti.

Kurum yetkilisi ile yazışmalarımızda bana ödeme tarihleri belirtmelerine rağmen o tarihler geldiğinde ödeme yapmadılar. Tarihleri kendileri belirtiyor belirttikleri tarihte ödeme yapmıyorlar. 15 Kasım'da ödemenin kesin gerçekleşeceğini söylediler ve helalleşelim dediler fakat ödemeyi yine yapmadılar. Aradan geçen bunca zamana karşın hiçbir şekilde ödeme yapmadılar ve her yazışmamızda bir tarih belirttiler. Sorun çözülemeyince genel merkeze durumu bildirdim. Genel merkez ödemenin yapılacağını belirtti. Genel merkezin belirtiği tarihte de ödeme yapılmadı ve bu durum böyle sürdü. Bu arada kurumu Tüketici Hakem Heyeti'ne de şikayet ettim. Genel merkezle en son görüşmemizde genel merkez ödemenin 24 Aralık'ta yapılacağını ve bunun karşılığında şikayetimi çekmem gerektiğini belirtti. 24 Aralık'ta ödemenin yapılması halinde şikayetten vaz geçeceğimi belirttim. Fakat 24 Aralık tarihinde yine ödeme yapılmadı. Bu zamana kadar ne kurumca ne de genel merkezce belirtilen hiçbir tarihte iade yapılmadı.

29 Aralık 2023 19:21

Genel merkezin bana bildirmiş olduğu ve ödenecek dediği 29 Aralık cuma tarihide diğer tarihler gibi boş çıktı. Ödenecek diyorlar tarih belirtiyorlar ama belirtilen tarih geldiğinde ödeme yok.

13 Ocak 2024 01:07

Doğru cevap kurs merkezi Ankara Etimesgut Ahimesud şubesinden 2 Ocak salı günü yazılan mesajlaşmalarda iade şartlarında görüşme yapıldı ve anlaşma sağlandı. 4 Ocak perşembe günü saat 20:11 mesaj attılar. Gelen mesajda ödemenin 8 Ocak pazartesi günü saat 11:00 doğru yatırılacağını belirttiler. Fakat ayın 12 si oldu iade falan yok. Kurum sürekli ödeme konusunda sorun çıkarıyor.

05 Şubat 2024 23:09

Şimdiye kadar maalesef ödeme yapılmadı. En son 22 Ocak tarihinde bana kendini kursun ortağı olarak tanıtan kişi ile anlaşma yaptık. Kitapların ücretini yüksek fiyattan isteyince bende paranın üç aydan fazla ödemesinin yapılmadığını ve bu üç ayın yasal faizinin de hesaplanmasını isteyince beni faizci olarak suçladı. Ben sadece üç aydan fazladır ödemediği ve her an değeri düşen paramın değerini korumak istedim. Anlaşmada ödenecek tutarın ne olduğu iade edilecek kitap sayısı ücreti ödenecek kitap sayısı hakkında anlaştık. Fakat ödeme yapılmadı. Üstelik ortağı son mesajında iadenin anlaşılan ücret kadarının yapılacağı iade edilecek kitabın ise kurum müdürü tarafından hediye edileceği belirtildi. Sonradan ortağı olarak tanıdığım kişinin kurum sahibinin oğlu olduğu ortaya çıktı. Genel merkez kurumun franchise olmasından dolayı malı işlerine karışamadıklarını belirtti ve kurumun iadeyi ödemesi için bir şey yapamayacaklarını söylediler ve işin içinden çıktılar. Velhasıl kurum dört aya yakın zamandır ödeme yapmıyor.

Selahattin sonuçtan hiç memnun değil

Uğur Kurs EGEKENT2 Menemen İzmir

Selahattin
17 Şubat 2024 12:18

04 Eylül 2023 22:27

Uğur Dershanesi'nden 7 Aylık İade Bekleyişi: Velinin Sabır Testi

28 Mart 2025 11:13
Arife sonuçtan hiç memnun değil

04 Şubat 2024 18:36
Murat sonuçtan memnun değil